10 dagen Teken Challenge

Zo’n 1.500 deelnemers deden reeds mee aan 1 of meerdere edities van de Teken Challenge.

Het is zover! Van 1-10 april 2020 vind de 5e editie van de gratis 10 dagen Teken Challenge plaats. En nee, dit is geen grap.

Helaas, de 5e editie is al aan de gang en je kunt je niet meer aanmelden. Wel kun je onderaan de pagina je aanmelden voor de Visuele Communicatie Post en dan wordt je automatisch op de lijst gezet voor de volgende editie. Je ontvangt dan als eerste bericht.

Teken Challenge 5e editie - Train Your Brain (zakelijk tekenen)
Teken Challenge 5e editie - Train Your Brain (zakelijk tekenen)

Wat houdt Train Your Brain in?

In onze huidige maatschappij gebruiken we met z’n allen vooral onze linkerhersenhelft. De linkerhersenhelft bevat het analyseren, de logica, het denken. De nadruk ligt op orde en structuur. Onze linkerhersenhelft gebruiken we voor het rationeel denken, geschreven taal, om strategieën mee te bedenken etcetera. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, ervaringen en indrukken. De rechterhersenhelft gebruiken we voor onze creativiteit, ruimtelijk inzicht, verbeelding, gevoel etcetera. 

De rechterhersenhelft weet, terwijl de linkerhersenhelft denkt en theorie ziet. De meeste mensen hebben een dominante linkerhersenhelft, dat is handig voor op je werk waar de nadruk ligt op de talenten van de linkerhersenhelft als het spraakvermogen, de logica en ratio. Een minderheid van de mensen heeft een dominante rechterhersenhelft. Dan wil je graag het geheel overzien en houd je van creatie.

Gelukkig is je rechterhersenhelft vrij makkelijk te reactiveren. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de stekker erin te stoppen. En er zijn volop methodes waarbij je niet om je rechterhersenhelft heen kunt en  juist die methodes / activiteiten kun je dus gebruiken om je creatieve brein weer aan de gang te krijgen.

Tekenen is een van die methodes. Het logische deel van onze hersenen snapt niks van tekenen. Het creatieve brein moet wel aan de slag om een tekening te maken. En als het dan toch aanstaat, komen ook ineens allerlei inzichten naar boven. Zoals bijvoorbeeld ook tijdens het wandelen, dat is ook zo’n activiteit die je rechterbrein stimuleert.

Het trainen van je rechterbrein helpt niet alleen bij het maken van zakelijke tekeningen. Het stimuleert juist ook jouw creativiteit, inspiratie en inzichten voor alle andere dagelijkse werkzaamheden. 

Kortom, de vijfde editie 10 dagen Teken Challenge staat volledig in het teken van het trainen van je rechterbrein. Het stimuleert jouw creativiteit, inspiratie en inzichten voor alle andere dagelijkse werkzaamheden. We gaan geen ‘zakelijke’ of ‘artistieke’ tekeningen maken. We gaan onze rechterbrein wakker schudden door middel van hele diverse tekenopdrachten. Interpreteer de opdrachten zoals je wilt en ga helemaal los met jouw creativiteit.

Meld je hieronder aan voor de 5e editie die start op 1 april 2020. Dit is geen grap. Je ontvangt automatisch de eerste mail op 1 april in je mailbox. Je hebt geen tekenervaring nodig om mee te kunnen doen. Het tekenen is slechts een hulpmiddel.

Wat is dat nou, die Teken Challenge?

Na 4 edities van de Teken Challenge is het tijd voor de 5e editie. De vijfde editie is een geheel vernieuwde versie van de Teken Challenge.

De meeste volwassenen tekenen niet meer. Omdat het niet ‘gewoon’ is in het bedrijfsleven. En omdat we niet meer durven. Omdat we denken dat we niet kunnen tekenen. Omdat we denken dat een tekening mooi en perfect moet zijn. Omdat we denken dat een tekening 100% moet lijken op de werkelijkheid. Maar dat is helemaal niet het doel van tekenen en al helemaal niet van het zakelijk tekenen. Je tekent om iets te communiceren, om iets duidelijk te maken. En wist je dat mensen die tekenen terwijl ze luisteren 30% meer onthouden? Zakelijk Tekenen is daarom ook zo effectief en natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen.

Hoe ziet de 5e editie van de Teken Challenge eruit.

Tijdens de gratis 10 dagen Teken Challenge krijg je elke dag een mail met een leuke tekenopdracht om zelf mee aan de slag te gaan. Opdrachten die je ook meteen kunt gaan doen door gewoon #snelensimpel te tekenen. Voor deze 5e editie heb ik gekozen voor een heel specifiek thema: Train Your Brain. Voor een voorbeeldopdracht lees deze blogpost.

AANMELDEN

De Teken Challenge van 1 april 2020 is al begonnen en aanmelden kan niet meer. Wel kun je je hieronder aanmelden voorde Visuele Communicatie Post en dan word je automatisch toegevoegd aan de lijst voor de volgende challenge. Meer over info over de De Visuele Communicatie Post vind je hier. Afmelden kan uiteraard op elk gewenst moment.Alleen loop je dan het risico dat je de volgende challenge mis loopt.

Aanmelden

* indicates required
Dit delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu
In verband met het coronavirus zijn alle OPEN workshops nog tot 1 september 2020 geannuleerd.
Vanaf 1 juni 2020 is het weer mogelijk om in-company workshops te geven, mits we voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Ook remote workshops zijn mogelijk.
Ik heb een protocol opgesteld zodat we workshops veilig kunnen geven.
Interesse in een van de workshop? Ik bespreek graag de mogelijkheden.