10 dagen Teken Challenge

Zo’n 1.500 deelnemers deden reeds mee aan 1 of meerdere edities van de Teken Challenge.

Het is zover! Van 1-10 april 2020 vind de 5e editie van de gratis 10 dagen Teken Challenge plaats. En nee, dit is geen grap.

Teken Challenge 5e editie - Train Your Brain (zakelijk tekenen)
Teken Challenge 5e editie - Train Your Brain (zakelijk tekenen)

Wat houdt Train Your Brain in?

In onze huidige maatschappij gebruiken we met z’n allen vooral onze linkerhersenhelft. De linkerhersenhelft bevat het analyseren, de logica, het denken. De nadruk ligt op orde en structuur. Onze linkerhersenhelft gebruiken we voor het rationeel denken, geschreven taal, om strategieën mee te bedenken etcetera. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, ervaringen en indrukken. De rechterhersenhelft gebruiken we voor onze creativiteit, ruimtelijk inzicht, verbeelding, gevoel etcetera. 

De rechterhersenhelft weet, terwijl de linkerhersenhelft denkt en theorie ziet. De meeste mensen hebben een dominante linkerhersenhelft, dat is handig voor op je werk waar de nadruk ligt op de talenten van de linkerhersenhelft als het spraakvermogen, de logica en ratio. Een minderheid van de mensen heeft een dominante rechterhersenhelft. Dan wil je graag het geheel overzien en houd je van creatie.

Gelukkig is je rechterhersenhelft vrij makkelijk te reactiveren. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de stekker erin te stoppen. En er zijn volop methodes waarbij je niet om je rechterhersenhelft heen kunt en  juist die methodes / activiteiten kun je dus gebruiken om je creatieve brein weer aan de gang te krijgen.

Tekenen is een van die methodes. Het logische deel van onze hersenen snapt niks van tekenen. Het creatieve brein moet wel aan de slag om een tekening te maken. En als het dan toch aanstaat, komen ook ineens allerlei inzichten naar boven. Zoals bijvoorbeeld ook tijdens het wandelen, dat is ook zo’n activiteit die je rechterbrein stimuleert.

Het trainen van je rechterbrein helpt bij het maken van zakelijke tekeningen en stimuleert je creativiteit, inspiratie en inzichten voor al je dagelijkse werkzaamheden. 

Kortom, De vijfde editie 10 dagen Teken Challenge staat volledig in het teken van het stimuleren van jouw creativiteit. Je hoeft ook helemaal geen ‘zakelijke’ tekeningen te maken. Interpreteer de opdrachten zoals je wilt en ga helemaal los met jouw creativiteit.

Meld je hieronder aan voor de 5e editie die start op 1 april 2020. Dit is geen grap. Je ontvangt automatisch de eerste mail op 1 april in je mailbox. Je hebt geen (zakelijke) tekenervaring nodig om mee te kunnen doen.

Wat is dat nou, die Teken Challenge?

Na 4 edities van de Teken Challenge is het tijd voor de 5e editie. De vijfde editie is een geheel vernieuwde versie van de Teken Challenge.

De meeste volwassenen tekenen niet meer. Omdat het niet ‘gewoon’ is in het bedrijfsleven. En omdat we niet meer durven. Omdat we denken dat we niet kunnen tekenen. Omdat we denken dat een tekening mooi en perfect moet zijn. Omdat we denken dat een tekening 100% moet lijken op de werkelijkheid. Maar dat is helemaal niet het doel van tekenen en al helemaal niet van het zakelijk tekenen. Je tekent om iets te communiceren, om iets duidelijk te maken. En wist je dat mensen die tekenen terwijl ze luisteren 30% meer onthouden? Zakelijk Tekenen is daarom ook zo effectief en natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen.

Hoe ziet de 5e editie van de Teken Challenge eruit.

Tijdens de gratis 10 dagen Teken Challenge krijg je elke dag een mail met een leuke tekenopdracht om zelf mee aan de slag te gaan. Opdrachten die je ook meteen kunt gaan doen door gewoon #snelensimpel te tekenen. Voor deze 5e editie heb ik gekozen voor een heel specifiek thema: Train Your Brain. Voor een voorbeeldopdracht lees deze blogpost.

AANMELDEN

Meld je nu aan voor de Visuele Communicatie Post en doe automatisch mee met de 10 dagen Teken Challenge.

Aanmelden

* indicates required

Challenges


Sta je al aangemeld op mailinglist, dan krijg je dit bericht te zien zodra jij je probeert aan te melden voor de 5e teken Challenge:

Klik op de link om je profiel bij te werken. Je ontvangt dan een mail in je mailbox. Klik op de link in de mail en vink dan Teken Challenge 5 aan:

Dit delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu
Alle workshops in 2020 staan gepland en je kunt je nu al aanmelden. Dan profiteer je van de vroegboektarief.
We gaan van start op 1 april 2020. Dit is geen grap. Je hebt geen tekenervaring nodig om mee te kunnen doen.
Het trainen van je rechterbrein stimuleert je creativiteit, inspiratie en inzichten voor al je dagelijkse werkzaamheden.
De vijfde editie 10 dagen Teken Challenge staat volledig in het teken van het stimuleren van jouw creativiteit.