10 dagen Teken Challenge

De 10 dagen Teken Challenge: inmiddels hebben al meer dan 2000 deelnemers mee gedaan aan 1 of meerdere edities.

De challenge in 2022 dient nog ingepland te worden. Je kunt je wel alvast aanmelden.

Heb je vorige keer meegedaan? Meld je gewoon nogmaals aan, want de opdrachten zullen deels vernieuwd zijn en daarnaast geldt de kracht in de herhaling. Het stimuleert je om weer iets nieuws te bedenken bij de opdrachten.

 

10 dagen Teken Challenge
Teken Challenge 5e editie - Train Your Brain (zakelijk tekenen)

Wat houdt Train Your Brain in?

In onze huidige maatschappij gebruiken we met z’n allen vooral onze linkerhersenhelft. De linkerhersenhelft bevat het analyseren, de logica, het denken. De nadruk ligt op orde en structuur. Onze linkerhersenhelft gebruiken we voor het rationeel denken, geschreven taal, om strategieën mee te bedenken etcetera. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, ervaringen en indrukken. De rechterhersenhelft gebruiken we voor onze creativiteit, ruimtelijk inzicht, verbeelding, gevoel etcetera. 

De rechterhersenhelft weet, terwijl de linkerhersenhelft denkt en theorie ziet. De meeste mensen hebben een dominante linkerhersenhelft, dat is handig voor op je werk waar de nadruk ligt op de talenten van de linkerhersenhelft als het spraakvermogen, de logica en ratio. Een minderheid van de mensen heeft een dominante rechterhersenhelft. Dan wil je graag het geheel overzien en houd je van creatie.

Gelukkig is je rechterhersenhelft vrij makkelijk te reactiveren. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de stekker erin te stoppen. En er zijn volop methodes waarbij je niet om je rechterhersenhelft heen kunt en  juist die methodes / activiteiten kun je dus gebruiken om je creatieve brein weer aan de gang te krijgen.

Tekenen is een van die methodes. Het logische deel van onze hersenen snapt niks van tekenen. Het creatieve brein moet wel aan de slag om een tekening te maken. En als het dan toch aanstaat, komen ook ineens allerlei inzichten naar boven. Zoals bijvoorbeeld ook tijdens het wandelen, dat is ook zo’n activiteit die je rechterbrein stimuleert.

Het trainen van je rechterbrein helpt niet alleen bij het maken van zakelijke tekeningen. Het stimuleert juist ook jouw creativiteit, inspiratie en inzichten voor alle andere dagelijkse werkzaamheden. 

Kortom, de zevende editie 10 dagen Teken Challenge staat volledig in het teken van het trainen van je rechterbrein. Het stimuleert jouw creativiteit, inspiratie en inzichten voor alle andere dagelijkse werkzaamheden. We gaan geen ‘zakelijke’ of ‘artistieke’ tekeningen maken. We gaan onze rechterbrein wakker schudden door middel van hele diverse tekenopdrachten. Interpreteer de opdrachten zoals je wilt en ga helemaal los met jouw creativiteit.

Meld je hieronder aan voor de 7e editie die start op 19 november 2021. Je ontvangt automatisch de eerste mail op 19 november in je mailbox. Je hebt geen tekenervaring nodig om mee te kunnen doen. Het tekenen is slechts een hulpmiddel.

Wat is dat nou, die 10 dagen Teken Challenge?

De zevende editie bouwt voort op de vorige edities van Train Your Brain. Sommige opdrachten worden herhaald/vernieuwd, andere zijn nieuw.

De meeste volwassenen tekenen niet meer. Omdat het niet ‘gewoon’ is in het bedrijfsleven. En omdat we niet meer durven. Omdat we denken dat we niet kunnen tekenen. Omdat we denken dat een tekening mooi en perfect moet zijn. Omdat we denken dat een tekening 100% moet lijken op de werkelijkheid. Maar dat is helemaal niet het doel van tekenen en al helemaal niet van het zakelijk tekenen. Je tekent om iets te communiceren, om iets duidelijk te maken. En wist je dat mensen die tekenen terwijl ze luisteren 30% meer onthouden? Zakelijk Tekenen is daarom ook zo effectief en natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen.

Hoe ziet de 7e editie van de Teken Challenge eruit.

Tijdens de gratis 10 dagen Teken Challenge krijg je elke dag een mail met een leuke tekenopdracht om zelf mee aan de slag te gaan. Opdrachten die je ook meteen kunt gaan doen door gewoon #snelensimpel te tekenen. Voor deze editie heb ik gekozen voor een heel specifiek thema: Train Your Brain. Voor een voorbeeldopdracht lees deze blogpost.

10 dagen Teken Challenge

AANMELDEN

NB: Door je aan te melden voor deze Teken Challenge ga je akkoord dat je wordt toegevoegd aan mijn mailinglist. Afmelden kan uiteraard altijd weer.
Let op: je ontvangt een mail om je aanmelding te bevestigen. Geen mail ontvangen? Check je spambox. Voeg daarom info(@)yvonnedehont.nl toe aan je adresboek zodat de mails niet onverhoopt in je spambox terecht komen.

Aanmelden

* verplichtYvonne de Hont Fotografie en Tekenen kan de informatie die je invult op dit formulier gebruiken om in contact met je te komen cq te blijven, om je zo inspiratie, tips & tricks, updates en (workshop) aanbiedingen te sturen met betrekking tot Tekenen en Fotografie oftewel visuele communicatie. Door hieronder ‘e-mail’ aan te vinken en daarna te klikken op onderstaande knop, ga je ermee akkoord dat ik je gegevens mag gebruiken voor bovengenoemde.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link ‘Afmelden/Unsubscribe’ te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van mij ontvangt, of door contact met mij op te nemen via news@yvonnedehont.nl. Ik behandel je gegevens met respect. Bezoek mijn website voor meer informatie over de privacy verklaring.

 

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

 


 

 

Wat anderen zeggen over deze Teken Challenge:

“Ik wil je even laten weten dat ik het echt heel erg leuk en leerzaam vind.”
“Dankjewel voor alle inspirerende opdrachten Yvonne!”
“Dank je wel Yvonne, ik heb genoten van jouw creatieve ideeën.”
“Helemaal top je 10-daagse en al je tips.”
“Ik vind het een super leuke Challenge en ben benieuwd waar ik aan het eind sta met mijn creativiteit.”
“Ik vind het fijne mails! Heel inspirerend en vrolijk ;-).”
“Dag 4: Yvonne bedankt voor al je inspiratie tot nu toe!”
“Yvonne bedankt voor de inspiratie, ik heb lekker getekend.”
“Wat een leuke opdracht.. Ik kan niet stoppen 😆.”
“Ik wil je even zeggen dat ik deze challenge erg leuk vond. Ik heb (nog) niet alle opdrachten gedaan, maar degene die ik heb gedaan vond ik leuk om te doen. Het zijn originele uitdagingen en het maakt dat je anders naar dingen kijkt en buiten je comfort zone komt. En ook leuke linkjes naar nadere informatie!”

Gerelateerde blogposts:

10 tips hoe je jouw creativiteit kunt stimuleren – deel 1
10 tips hoe je jouw creativiteit kunt stimuleren – deel 2

Dit delen:

Geef een reactie