20 enge films en series om in Freaky Oktober te streamen

Ben jij een echte Halloween- en horrorfan? Dan is onderstaand overzicht van 20 enge films en series om in Freaky Oktober te streamen zeker iets voor jou. Sommige films zijn echte horrorfilms, andere films zijn minder eng en luchtiger. Ik hou persoonlijk niet van echte horror films. Ik heb een Favoriet bij de films gezet die mijn favorieten zijn. Ben jij een echte Halloween- en horrorfan? Dan is onderstaand overzicht van 20 enge films en series om in Freaky Oktober te streamen zeker iets voor jou.

Halloween wordt steeds populairder in ons land en daar spelen de streamingdiensten meteen op in, met een hoop enge films.
Hieronder vind je een kleine selectie. Een totaal overzicht op Netflix vind je op de pagina ‘Streams en Screams‘ en en overzicht van de Halloween collectie op Disney+ vind je op deze pagina. Videoland heeft niet een apart totaal overzicht, maar je kunt uiteraard wel via categorieën kiezen voor horror of thriller.

Werewolf by Night (Disney+) – release 7 oktober 2022

Een speciale Marvel film dit jaar, Wherewolf by Night: Op een donkere en sombere nacht duikt een geheime kliek van monsterjagers op uit de schaduw en verzamelt zich bij de onheilspellende Bloodstone Temple na de dood van hun leider. In een vreemd en macaber gedenkteken voor het leven van de leider worden de aanwezigen in een mysterieuze en dodelijke competitie geduwd om een krachtig relikwie: een jacht die hen uiteindelijk oog in oog zal brengen met een gevaarlijk monster.

Halloween (Netflix)

De tienjarige Michael Myers wordt op school behoorlijk gepest. Op een dag heeft hij er genoeg van en slaat hij zijn kwelgeest dood. Op Halloweenavond volgt een gruwelijke slachtpartij bij hem thuis, waarna hij in een psychiatrische inrichting wordt opgenomen. Nu, zeventien jaar later, weet hij te ontsnappen en keert hij terug naar huis om meer dood en verderf te zaaien.

Favoriet The Curse before Hollow (Netflix) – Release 14 oktober 2022

Een vader  en zijn tienerdochter worden gedwongen om samen te werken en hun stad te redden nadat een oude en ondeugende geest ervoor zorgt dat Halloween-versieringen tot leven komen en grote schade aanrichten.

Favoriet Phantom Pups (Netflix) – seizoen 1

Van het team achter Pup Academy en Super Pupz komt een nieuwe, op Halloween geïnspireerde serie die gaat over een jonge jongen en zijn gezin die verhuizen naar een spookhuis. Het wordt achtervolgd door verschillende puppy’s die hopen weer echte honden te worden.

Wendell & Wild (Netflix)

Van de regisseur van The Nightmare Before Christmas komt deze nieuwe stop-motion animatiefilm met de stemmen van Jordan Peele en Keegan-Michael Key. De film gaat over twee sluwe demonenbroers die het moeten opnemen tegen hun aartsvijand, de demonische non Sister Helly.

Favoriet The Nightmare before Christmas (Disney+)

Dit is een van mijn favoriete stop-motion films (Van Tim Burton).

Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

American Horror Story (Disney+)

American Horror Story is een Amerikaanse anthologieserie bedacht door Ryan Murphy en Brad Falchuk, die in de VS op 5 oktober 2011 debuteerde op FX Networks. Ieder seizoen heeft een op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Een groot deel van de hoofdrolspelers duikt desondanks toch in meerdere seizoenen op, meestal in een andere rol. De serie bestaat uit 10 seizoenen.

American Horror Stories (Disney+)

American Horror Stories is een spin-off van American Horror Story, waarin in elke aflevering een op zichzelf staand verhaal vertelt. Deze verhalen zijn gebaseerd op (horror-)mythes, volksverhalen en folklore, zoals de Deer Lady uit de Indiaanse mythologie. De eerste afleveringen betreffen een bezeten huis (Murder House), dat reeds aan bod kwam in American Horror Story, waarin een nieuw gezin zijn intrek neemt. (2 seizoenen)

Scream (Disney+)

Het verhaal van de Scream-films begint bij een student, Sidney Prescott, die het doelwit wordt van de mysterieuze moordenaar die bekend staat als Ghostface. Je hebt het herkenbare masker van de dader waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen. In de filmreeks worden clichés uit bekende horrorfilms op komische wijze belachelijk gemaakt, maar blijft nog steeds het thema thriller en horror overheersen.

It (HBO max)

De bewerking van Stephen King’s gelijknamige roman uit 2017 neemt ons mee terug naar Derry, Maine, waar een groep kinderen – zichzelf genaamd The Losers – probeert uit te zoeken wat een angstaanjagende entiteit is waar ze allemaal getuige van zijn. Hoewel een kind de terreur zag als Pennywise de Clown, hebben anderen dingen als een melaatse, een schilderij tot leven zien komen en een geest. Ze realiseren zich al snel dat deze entiteit die ze “Het” noemen, zich manifesteert als hun ergste angsten.

Favoriet The Corpse Bride (HBO max)

Deze stop-motion animatiefilm van Tim Burton (The Nightmare before Christmas) speelt zich af in een 19e-eeuws Europees dorp en volgt het verhaal van Victor, een jonge man die wordt weggevoerd naar de onderwereld en trouwt met een mysterieuze Corpse Bride, terwijl zijn echte bruid, Victoria, wacht in het land van de levenden. Hoewel het leven in het Land van de Doden veel kleurrijker blijkt te zijn dan zijn strikte Victoriaanse opvoeding, ontdekt Victor dat er niets in deze wereld, of de volgende, is dat hem weg kan houden van zijn enige ware liefde.

A Nightmare on Elm Street (HBO max)

Freddy Kreuger is nu een begrip, maar in 1985 brak hij met gemak door in het echelon van horrorfilmschurken met Wes Craven’s A Nightmare on Elm Street, dankzij deze instant enge filmklassieker. De film volgt een groep tieners die in hun dromen worden gestalkt (en soms vermoord!) door een onbekende moordenaar met een verbrande huid en mesvingers. Maar wanneer ze in hun dromen sterven, vaak op gruwelijke wijze, sterven ze ook in het echte leven. In deze is veel nepbloed gebruikt. De sequels staan ook op HBO Max, maar zoals het geval is met de meeste van deze, is niets zo goed als het origineel.

No One Gets Out Alive (Netflix)

In deze spannende horrorfilm gaat een wanhopige immigrant op zoek naar de Amerikaanse droom. Wanneer zij tijdelijk in een oud pension belandt, verandert haar leven al snel in een nachtmerrie met angstaanjagende kreten, schimmen en griezelige visioenen als gevolg.

There’s Someone Inside Your House (Netflix)

Ook deze horrorfilm wil je niet missen. There’s Someone Inside Your House gaat over een jonge meid die naar een slaapstadje verhuist. Daar maakt ze nieuwe vrienden, maar die worden één voor één het slachtoffer van iemand met kwade intenties. Makani Young en haar vrienden moeten dat mysterie zo snel mogelijk oplossen, voordat het te laat is.

Hypnotic (Netflix)

Hypnotic gaat over een jonge vrouw die niet op alle fronten tevreden is met haar leven. Ze wil er daarom alles aan doen om zichzelf te verbeteren, zodat ze eindelijk de persoon kan zijn die ze wil zijn. Ze gaat op zoek naar hulp voor zelfverbetering en vindt het bij een bekende hypnotiseur. Na een aantal zeer intensieve sessies te hebben ondergaan, ontdekt ze al snel dat haar zoektocht naar zelfverbetering onverwachte en dodelijke gevolgen heeft.

Favoriet The Chestnut Man (Netflix)

The Chestnut Man speelt zich af in een stille buitenwijk van Kopenhagen. Op een koude morgen in oktober ontdekken politieagenten een op brute wijze vermoorde vrouw in een speeltuin. Één detail valt meteen op: ze mist een hand. Naast haar lijk ligt bovendien een klein mannetje, gemaakt van kastanjes. Dan begint de enerverende jacht op de moordenaar pas echt, zoals je van de betere Scandinavische thrillers gewend

Favoriet Gremlins (HBO max)

Mijn hond heet niet voor niks Gizmo. Dit is een van mijn favoriete films. De instructies voor het verzorgen van dit harige wezen waren duidelijk: houd het uit het zonlicht, houd het uit de buurt van water en voer het niet na middernacht. Billy noemt zijn nieuwe vriend Gizmo en het gaat goed totdat Gizmo nat wordt en zich plotseling vermenigvuldigt. Kort daarna misleiden de nieuwe wezens hun mensen om ze na middernacht te voeren, waardoor ze in vervelende, kwaadaardige gremlins veranderen. De gremlins nemen het snel over en richten een ravage aan in de hele stad, maar Billy wil ze allemaal neerhalen, want ondanks hoe schattig ze zijn, zijn deze gremlins puur kwaadaardig. Het is een overwegend gezinsvriendelijke, leuke film met enkele angsten die misschien te veel zijn voor de kleintjes.

Favoriet De Verraders – Halloween special (Videoland)

Twaalf BN’ers strijden op landgoed Havixhorst in Drenthe om een stapel zilver. Tussen dit gezelschap zitten ook Verraders en zij weigeren die pot te delen. De rest van de kandidaten zijn de Getrouwen en zij doen er alles aan om de Verraders in hun midden te identificeren voor het te laat is. Want de Verraders zetten overdag iedereen tegen elkaar op en ‘vermoorden’ iedere nacht een medekandidaat.

Into the Dark: Treehouse (Videoland)

De bekende chef-kok Peter Rake probeert een schandaal te ontlopen en gaat een weekendje naar zijn vakantiehuis. Daar wordt hem onverwachts op een niet al te zachtzinnige manier alles over vrouwenrechten bijgebracht. Zal hij het er levend vanaf brengen?

Op Videoland staan nog 4 andere films met de titel ‘Into the Dark’. Elke film heeft een eigen verhaal.

Favoriet Escape Room (Netflix)

De psychologische thriller Escape Room gaat over zes totale vreemden, die een uitnodiging krijgen voor een – verrassing – escape room. Ze gaan hier allemaal op in, maar hadden dit achteraf beter niet kunnen doen. De verschillende kamers laten namelijk hun grootste angst zien. Ze moeten hun gezonde verstand gebruiken om te ontsnappen uit de mysterieuze, dodelijke kamers.

Ik heb deze film als favoriet gemarkeerd omdat ik van escape rooms hou. Echter, eerlijk gezegd weet ik nog niet of ik deze film durf te kijken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer streamingdiensten dan Netflix, Disney+, HBO Max en Videoland. De content op deze 4 streamingdiensten kijk ik persoonlijk het meest. Maar zoals gezegd er zijn nog meer streamingdiensten zoals:

  • Viaplay
  • NPO Plus Start
  • NLZiet
  • Amazon Prime Video
  • SkyShowTime – release 25 oktober 2022

TIP: download de gratis Oktober Halloween Tekenkalender.

Speciaal voor deze maand heb ik de Oktober Halloween Tekenkalender gemaakt. Door elke dag te tekenen stimuleer je jouw creativiteit en werken met een thema geeft extra inspiratie. Of je nu digitaal tekent, op papier, gedetailleerd of snel en simpel, horror-achtig of meer kindvriendelijk…. Het is allemaal oké.

Geef een reactie