Crime Scene Investigation

Als ik vrij werk maak heb ik, naast natuur- en landschapsfotografie, een voorliefde voor conceptuele illustratieve fotografie, waarbij ik vaak gebruik maak van diverse miniatuur objecten. Vrij werk is werk dat ik niet in opdracht maak, maar puur voor mijzelf. Omdat ik het leuk vind, als vrije tijdsbesteding en voor mijn ontwikkeling als fotograaf.

Ik werk dus vaak met miniatuur objecten. Ik heb o.a. diverse mini-poppetjes in huis, maar er was één setje waar ik maanden op heb moeten wachten voordat deze geleverd werd. En dat was een CSI-setje oftwel Crime Scene Investigation. CSI-setDe tv-serie vind ik geweldig en dit setje miniatuur figuurtjes geeft diverse mogelijkheden om een crime scene na te bootsen. Ik ben daarnaast ook fan van ‘dark art’ oftewel fantasierijke surrealistische en donkere kunstwerken. Dus ik wilde graag een foto met dit setje poppetjes maken.

Meerdere ideeën spookten door mijn hoofd voor het maken van een CSI-scene, totdat ik tussen mijn props* een doodshoofd zag liggen. Deze had ik al een keer eerder in een fotoshoot gebruikt. En zo ontstond er ruw weg een idee in mijn hoofd.

2014-10-17 15.26.42

Het werken met dergelijk miniatuur materiaal (schaal 1:87) vereist overigens veel geduld en uiteraard handen die niet trillen. Het lint diende bijvoorbeeld nog aan de palen gelijmd te worden en de palen door middel van plakmateriaal recht opgezet te worden. Het nadeel van dergelijk klein materiaal is dat het vaak niet recht overeind blijft staan en bij het minste of geringste zuchtje wind of trilling al weer omvalt.

Dus probeer maar eens een poppetje boven op een doodshoofd neer te zetten… Maar dat is nou precies waarom ik het zo leuk vind dergelijke foto’s te maken  ;-).

*Props zijn objecten of items die gebruikt worden om een verhaal te vertellen of een geheel te completeren. In Nederland en België word de term props ook wel ‘ rekwisieten ‘genoemd. Props worden o.a. in de fotografie-, theater-, film- en tv-wereld gebruikt.

 

Een volgend idee met dit setje poppetjes heb ik al in mijn hoofd….. Maar de definitieve foto van deze versie is uiteindelijk dit geworden:

Geef een reactie