Dag van de Architectuur

20140417-142248.jpg

Om in de agenda te noteren: Zaterdag 17 mei 2014 Dag van de Architectuur – Paleiskwartier, ‘s-Hertogenbosch

Het Paleiskwartier bestaat 20 jaar en is gelegen aan de westzijde van het Centraal Station in ‘s-Hertogenbosch. Er wordt hier (nog steeds) gebouwd aan een wijk waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Kenmerkend is de overwegend moderne architectuur die in de wijk centraal staat.

De wijk werd vernoemd naar het Paleis van Justitie dat hier gevestigd is. La Cour, Armada, de Croon, het Kabinet, Huis den Bosch en de Jheronimus toren: elk woongebouw in deze wijk is een architectonisch hoogstandje. Architecten van nationale en internationale faam hebben hun handtekening in het Paleiskwartier gezet. De architectuur is tijdloos, natuurlijke materialen als beton, natuursteen, hout en staal beïnvloeden het beeld en de sfeer van de wijk.

In binnen- en buitenland wordt de architectuur en diversiteit van het Paleiskwartier geprezen. De Armada’s die de Hofvijver flankeren hebben internationale architectuurprijzen in de wacht gesleept. De architect van Armada (10 gebouwen, totaal 255 appartementen) is Anthony (Tony) Mc Guirk van Building Design Partnership te London.

Het stedenbouwkundig ontwerp, de bijzondere architectuur en de behoefte van bewoners en gebruikers zijn in het Paleiskwartier optimaal in evenwicht . Dat maakt het Paleiskwartier nu al 20 jaar zo mooi en bijzonder.

Op 16,17,18 en 25 mei staat de wijk in het teken van 20 jaar Paleiskwartier Dichtbij. Vier dagen lang opent het Paleiskwartier letterlijk zijn deuren.

Zaterdag 17 mei is de Dag van de Architectuur. Tijdens deze dag worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen bij de diverse bedrijven en de binnentuinen van de wooncomplexen worden éénmalig opgesteld voor publiek. Ook zijn er diverse fototentoonstellingen, wordt de Hofvijver officieel geopend en wordt ‘s-avonds een film gedraaid op het Leonadro Da Vinciplein.

Bron: www.paleiskwartier.nl en www.paleiskwartier20jaardichtbij.nl

Geef een reactie