De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf

De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf
bedrijfsreportage

Ben je op zoek naar een manier om de visuele content van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen zonder een grote greep uit het budget? Overweeg dan om smartphone fotografie op te nemen in jullie marketing- en merkinspanningen. In het huidige digitale tijdperk heeft iedereen een camera op zak. Met de hoogwaardige camera’s op moderne smartphones is het gemakkelijker dan ooit om verbluffende beelden vast te leggen en te delen met je doelgroep of intern. Door de kracht van smartphone fotografie, kan jouw bedrijf een meer authentieke, persoonlijke en boeiende visuele aanwezigheid creëren.

 

Tegenwoordig kan iedereen met een moderne smartphone semi-professionele foto’s maken. Zijn foto’s gemaakt op een smartphone dus goed genoeg voor zakelijk gebruik?

Voor je bedrijfswebsite is dit niet verstandig. Zelfs de beste amateurfotograaf is nog steeds precies dat: een amateur. Belichting, compositie en montage mogen niet worden verwaarloosd als er zo veel op het spel staat. Als het om uw website gaat, zijn professionele foto’s de beste keuze.  Ook om ervoor te zorgen dat de afbeeldingsformaten en -afmetingen zijn geoptimaliseerd en ze responsief worden weergegeven en de laadsnelheid van je site niet vertragen. In Blogposts zou het eventueel wel kunnen, mits de foto’s voldoen aan de kwaliteit en merkuitstraling.

Ook voor drukwerk kun je beter geen gebruik maken van foto’s gemaakt met de telefoon. Voor drukwerk moet je ervoor zorgen dat alles, van de kopie tot de kleuren, van de lettertypen tot de foto’s, perfect is. Een slechte compositie, slechte kleuren, een wazige foto of verkeerd bestandsformaat / resolutie kunnen het verschil zijn tussen een impactvol stukje printmarketing en een gênante fout.

Op het gebied van Social Media komt smartphone fotografie goed tot zijn recht. Sociale media gedijen immers op afbeeldingen die het ene moment zijn gemaakt en het volgende moment zijn geüpload. Dat betekent niet dat de foto’s van lage kwaliteit kunnen zijn; ze moeten nog steeds zorgvuldig zijn samengesteld, goed zijn geredigeerd en relevant zijn voor de boodschap die je probeert over te brengen.

 

Hier zijn slechts enkele manieren waarop de kracht van smartphone fotografie jouw bedrijf ten goede kan komen:

Bespaar geld: Professionele fotografie kan duur zijn, vooral als je een fotograaf moet inhuren voor meerdere shoots. Met een smartphone leg je zelf hoogwaardige beelden vast, zonder dat je dure apparatuur of een professionele fotograaf nodig hebt. Kanttekening: professionele fotografie is niet te vergelijken met smartphone fotografie. De kwaliteit zal in principe altijd het hoogst zijn indien gefotografeerd door een professional, met professionele apparatuur.

Vergroot de betrokkenheid van sociale media: Bij sociale media draait alles om visuele inhoud en foto’s van hoge kwaliteit zijn essentieel om de aandacht van jouw doelgroep te trekken. Door smartphone fotografie op te nemen in de social media strategie, kun je bijzondere en deelbare inhoud maken waarmee je jullie bereik kunt laten groeien.

Breng de bedrijfscultuur onder de aandacht: Authenticiteit is de sleutel in het huidige marketinglandschap en er is geen betere manier om de persoonlijkheid en cultuur van jouw bedrijf te laten zien dan door middel van echte foto’s van jullie team, kantoor en evenementen. Met smartphone fotografie kun je openhartige momenten vastleggen die de menselijke kant van jullie bedrijf benadrukken.

De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf
behind the scenes

Creëer meer inhoud: Met een smartphone kun je altijd en overal afbeeldingen vastleggen, waardoor het eenvoudiger wordt om een gestage stroom van visuele inhoud te creëren voor de website, blog, social media kanalen en ander marketingmateriaal.

Blijf op de hoogte: In een wereld waarin trends en technologie voortdurend evolueren, is het belangrijk om bij te blijven met je visuele inhoud. Door smartphone fotografie op te nemen in de marketingstrategie, kun je op de hoogte blijven van de nieuwste trends en technieken op het gebied van visuele verhalen.

Kortom, smartphone fotografie is een krachtige tool die jouw bedrijf kan helpen om aantrekkelijke, authentieke en kosteneffectieve visuele inhoud te creëren. Door deze technologie te omarmen, kun je marketing- en merkinspanningen naar een hoger niveau tillen, op een dieper niveau contact maken met de doelgroep en de unieke perso onlijkheid en cultuur van jouw bedrijf laten zien. Dus waarom probeer je het niet eens en zie welke impact het voor jouw bedrijf kan hebben?

Uiteraard is het wel belangrijk dat de foto’s goed genomen worden, een consistente stijl hebben en impact maken.

 

Er zijn verschillende factoren die een foto indrukwekkend kunnen maken:

Emotie: Een foto die sterke emoties oproept bij de kijker kan een blijvende impact hebben. Dit kan worden bereikt door een krachtig moment vast te leggen, een opvallende compositie of een onderwerp dat een sterke reactie oproept.

De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf
groepsfoto workshop Summer School

Storytelling: een foto die een verhaal vertelt of een boodschap overbrengt, kan een grote impact hebben. Het kan een foto zijn die een historische gebeurtenis vastlegt of een foto die licht werpt op een belangrijk maatschappelijk vraagstuk.

De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf
nostalgie

Compositie: Een goed gecomponeerde foto met een sterk gevoel voor evenwicht, symmetrie of contrast kan de aandacht van de kijker trekken en een blijvende indruk achterlaten.

De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf
Louwman Museum

Technische uitmuntendheid: een technisch uitstekende foto met een scherpe focus, nauwkeurige belichting en levendige kleuren kan indruk maken op de kijker en een positieve indruk achterlaten.

De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf
Miniatuur flesje

Originaliteit: Een unieke of creatieve foto die afwijkt van de norm kan een grote impact hebben en gedenkwaardig zijn.

De kracht van smartphone fotografie in jouw bedrijf
Jalapeños zijn echt heet

Het blijft uiteraard wel zo dat de impact van een foto uiteindelijk subjectief is en af hangt van de smaak, voorkeuren en ervaringen van de individuele kijker. Weet dus wat jouw doelgroep aanspreekt.

Wil je samen met je collega’s / team leren hoe je ervoor kunt zorgen dat jullie smartphone foto’s een professionele en impactvolle indruk maken? Neem dan contact met mij op voor een workshops Smartphone Fotografie op locatie (https://yvonnedehont.nl/workshop-smartphone-fotografie/).

 

Gerelateerde blogposts:
10 manieren om de smartphone camera als productiviteitstool te gebruiken

10 tips voor smartphone fotografie

creatieve smartphone fotografie

Geef een reactie