Doe mee en download de Oktober Halloween Tekenkalender

De naam van deze maand komt van het Latijnse octo, “acht”, omdat dit de achtste maand van de vroege Romeinse kalender was. Toen de Romeinen overgingen op een kalender van 12 maanden, bleef de naam oktober hangen ondanks het feit dat het nu de 10e maand is.

De maand oktober is voor iedereen een spannende en griezelige tijd. De meest beruchte feestdag van de maand, Halloween staat voor de deur. Mensen zijn opgewonden voor oktober als de angst en de spanning binnenkomen. Oktober is een unieke maand. In het westen is oktober een overgangsmaand, omdat de herfst meedogenloos richting de winter glijdt. Het heeft ook de enige feestdag waar mensen worden aangemoedigd om zich te verkleden, elkaar bang te maken en snoep af te persen met dreigementen van kattenkwaad.

Er zijn echter nog meer interessante en minder enge feiten over de engste maand van het jaar. Oktober heeft namelijk een speciale plaats in financiën, bekend als het oktober-effect, en is een van de meest gevreesde maanden op de financiële kalender. Het oktober-effect verwijst naar de psychologische anticipatie dat financiële dalingen en beurscrashes in deze maand waarschijnlijker zijn dan in welke andere maand dan ook.

De gehele maand oktober staat in het teken van Halloween, horror en andere griezelige dingen. Speciaal voor deze maand heb ik de Oktober Halloween Tekenkalender gemaakt. Door elke dag te tekenen stimuleer je jouw creativiteit en werken met een thema geeft extra inspiratie.

Of je nu digitaal tekent, op papier, gedetailleerd of snel en simpel, horror-achtig of meer kindvriendelijk…. Het is allemaal oké.

Je kunt de kalender hier downloaden.

Ben jij een echte Halloweenfan?

Bekijk dan dit overzicht van 10 enge films om in Oktober te kijken op Netflix.

Geef een reactie

Menu
We gaan van start op 19 november 2021. Je hebt geen tekenervaring nodig om mee te kunnen doen. Het tekenen is slechts een hulpmiddel.
Het trainen van je rechterbrein stimuleert jouw creativiteit, inspiratie en inzichten voor al je dagelijkse werkzaamheden.
De 7e editie 10 dagen Teken Challenge (gratis) staat volledig in het teken van het stimuleren van jouw rechterbrein.