De top 19 van mijn onderneming in 2019.

De top 19 van Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen in 2019

Het is december en bijna kerst, dus is het weer tijd voor een terugblik op het jaar. Ik heb een overzicht gemaakt van de top 19 van mijn onderneming in 2019. Het varieert van fotografie- en tekenopdrachten tot publicaties in de media en jaaroverzicht lijstjes. 19 onderwerpen waar ik trots en met veel plezier op terugkijk. Ze staan in willekeurige volgorde hieronder vermeld.

1. Maarten van der Weijden
2. Veronica The Guide
3. Fotografie school
4. Visual coach traject
5. Mailinglijst
6. Jubileumjaar
7. Workshops
8. Nieuwe website
9. Instagram top nine
10. De leuke reacties in mijn mailbox
11. Het digitaal tekenen
12. Toggl
13. Adventskalender
14. Freaky October
15. Meest bizarre workshop
16. Miniatuurfotografie
17. DJI Osmo Pocket
18. Pinterest
19. Meest gelezen blogposts 2019

 


1. Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden zwom de 11-stedentocht. Ik maakte een tekening van zijn bijzondere prestatie en deelde deze op social media. De tekening kreeg ‘zomaar’ free publicity’ in de media.

Maarten van der Weijden

 

2. Veronica The Guide

Vier keer per jaar verschijnt The Guide als extra dik tijdschrift bij Veronica Magazine. In de wintereditie stond een leuk artikel over mijn workshop Smartphone Fotografie en kreeg een 4-sterren beoordeling.

 

3. Fotografie school

Afgelopen weken mocht ik een school fotograferen voor hun nieuwe website. De fotografie-opdracht ging van het gebouw zelf, lessen, leerlingen tot aan het schoolorkest. Een ontzettend leuke fotografie opdracht die mij ook weer veel inspiratie voor de fotografie gaf.

Illustratieve fotografie voor websites

In 2020 zal een selectie worden toegevoegd op de website.

 


4. Visual coach traject

Voor een klant maakte ik een praatplaat van hun intern coachingtraject. Tijdens medewerkersdagen hing deze poster en konden medewerkers aan de coaches vragen stellen over hoe het traject verloopt en de praatplaat diende als leidraad.

Praatplat Coachtraject

Hier vind je een selectie van andere praatplaten en visuals die ik in opdracht heb gemaakt.

 


5. Mailinglijst

Mijn mailinglijst, De Visuele Communicatie Post, is wederom gegroeid. Ontzettend leuk dat zoveel mensen mijn digitale post zo leuk vinden. Een mooi compliment kreeg ik deze week nog:

Hee Yvonne, wat een leuke nieuwsbrief weer! Zeker die adventskalender; geweldig! Ben ‘m al een aantal dagen aan het openen en net zoals het hoort met zo’n kalender moet ik op mijn handjes zitten en geduldig wachten op de volgende dag voordat ik een volgend kadootje mag uitpakken. – Myriam de Roo (Trivalent).

 


6. Jubileumjaar

Op 14-04-2019 bestond mijn onderneming 5 jaar. Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik ruim 5 jaar geleden de stap heb gezet om mijn eigen onderneming op het gebied van visuele communicatie op te starten. Mijn organisatie- en marketingkennis tezamen met diverse opleidingen hebben zeker bijgedragen aan het succes.

5 jaar Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen

Wat velen overigens niet weten is dat ik juist ook autodidact ben. Vele facetten in mijn werk en de organisatie er om heen heb ik mijzelf aangeleerd. Ik vind het erg leuk om dingen zelf uit te zoeken en te leren.

 


7. Workshops 

Ook dit jaar heb ik vele workshops op het gebied van Fotografie en Tekenen mogen geven. Zowel open workshops als in-company. Vooral in-company is erg leuk om te doen, omdat ik bij zo’n diversiteit aan bedrijven en locaties kom. En het delen van mijn kennis en ervaring en andere mensen te leren en te inspireren blijft een groot voorrecht.workshops Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen

 


8. Nieuwe website

Na ruim 5 jaar is mijn website in een nieuw jasje gestoken. Ik ben er erg blij mee. En ook met het feit dat het aantal bezoekers (views + uniek) wederom zijn gestegen. En dat in een jaar dat ik relatief gezien weinig blogposts of andere zaken op mijn website heb geplaatst.

Vernieuwde website Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen

 


9. Instagram top nine

Deze kan natuurlijk niet ontbreken. Ik moet bekennen dat ik niet aan goede voornemens doe, maar voor 2020 wil ik weer actiever op social media worden. Want in 2019 was dit door andere prioriteiten wat meer op de achtergrond geschoven. Zo heb ik voor 2020 de contentkalender van Maaike Gulden aangeschaft. Erg handig en aan te passen naar mijn eigen onderneming.

Instagram Fotografie                                                                                                                      Instagram Tekenen

top nine instagram Yvonnefotografeert  top nine instagram Yvonnetekent

 


10. De leuke reacties in mijn mailbox

Niets is mooier dan leuke reacties in je mailbox te krijgen. Gratis tip van mij: Ik heb al die mails een aparte markering gegeven. Als er dan eens een dag is dat het wat minder lekker loopt, lees deze mails dan eens terug. Dat geeft je dan weer volop inspiratie en motivatie.

Ik wil je via deze mail laten weten dat ik de workshop zeer interessant vond. De tips die ik gehoord en gezien heb waren zeer zinvol en pas ik inmiddels toe. Ook het naslagwerk is interessant. – anoniem

 


11. Het digitaal tekenen

Het tekenen op de iPad Pro. Wat heerlijk is dit om te doen. Ik doe dit vaak gewoon in de avonduren als ik op de bank zit en de tv op de achtergrond aan staat.
Dan heb ik vaak rustig even de tijd op wat te tekenen. Ik teken vooral graag in Procreate en voor de ontspanning gebruik ik iOrnament voor het tekenen van onder andere mandala’s.

workshop digitaal tekenen met de ipad en procreate Wist je trouwens dat ik ook workshops digitaal tekenen geef?

 


12. Toggl

Ik ben een zzp-er dus dien ik mijn urenadministratie voor de belastingdienst bij te houden. Na jaren handmatig in excel invoeren (wat een gedoe), heb ik nu Toggl ontdekt. Ik ben er helemaal blij mee. Er zijn meerdere van dergelijke programma’s in de markt. Ik ben overigens ook fan van Trello. In 2020 zal ik een blogpost wijden aan de tools die ik gebruik in mijn onderneming.

Urenadministratie met Toggl

 


13. Adventskalender

Dit jaar maakte ik voor het eerst een Adventskalender voor iedereen op mijn mailinglijst. Ik heb al diverse ideeën om dit concept in de toekomst verder uit te breiden.Adventskalender 2019

Leuk deze adventskalender. Dankjewel! Bij het openen van ieder deurtje kruipen we steeds dichter naar de kerstdagen toe en wens ik jou tegen die tijd ook een heel Fijne Kerst toe en een goed nieuwjaar met veel teken- en fotografie plezier. – anoniem

 


14. Freaky October

In oktober maakte ik elke dag een digitale tekening op de iPad Pro met Procreate. Elke tekening stond in het kader van Freaky October oftewel Halloween.
Freaky October

 


15. Meest bizarre workshop

Ik geef veel workshops en kom op diverse plekken terecht. Niet alleen op kantoren, maar ook in strandtenten, theaters, cafe’s etcetera. het is maar net waar een team/afdeling hun workshop graag willen doen.

De meeste bizarre dit jaar was op een zorglocatie. Nu is een zorglocatie op zich niet zo’n bizarre locatie. Echter, in de ruimte naast ons was er een vrijdagmiddag bijeenkomst. Een groep bejaarden luisterde en zongen mee met een accordeonspeler. Wij konden zo inhaken ;-).

 


16. Miniatuurfotografie

Miniatuurfotografie is mijn specialisme. In 2019 maakte ik ook weer diverse foto’s.

Op de pagina Illustratieve Fotografie kun je kleine selectie bekijken welke ik in opdracht heb gemaakt.

 


17. DJI Osmo Pocket

In 2019 heb ik een DJI Osmo Pocket aangeschaft. Ik wil naast Fotografie en Tekenen ook video/film meer gaan integreren in mijn werk. Zowel getekende animaties, wat ik al doe, als ook filmpjes maken. Om te vloggen, om tutorials te maken, om behind-the-scenes video’s te maken etcetera.

Het is een geweldig camera. En uiteraard behoort het maken van een (promotionele) video voor klanten ook tot de mogelijkheden.

 


18. Pinterest

Ik ben op vrijwel alle social media kanalen terug te vinden. Zo ook op Pinterest. En ik verbaasde mij afgelopen week over de omvang van Pinterest. Na Google is Pinterest bij mij de 2e bron hoe men op mijn website terecht komt. De meest populaire is een ‘oude’ pin van een blogpost in 2015.
Hier ga ik in 2020 maar eens een mooie update van maken.

 

19. Meest gelezen blogpost 2019

Ik heb in 2019 minder blogposts gepubliceerd dan ik eigenlijk wilde. De meest gelezen in 2019, in willekeurige volgorde, zijn:

Snel en Simpel Tekenen: poppetjes

Tutorial mandala tekenen op een iPad pro

Snel en Simpel Tekenen: hoe druk je emoties uit?

Het verschil tussen een pixel- en een vectorafbeelding en waarom het belangrijk is dit te weten.

Geef een reactie