De top 20 van mijn onderneming in 2020.

Top 20 van 2020

Het is alweer 2021. Het jaar 2020 is bijna niet te bevatten. Het was een jaar met uitdagingen voor iedereen, op welk vlak dan ook. Toch zijn er ook altijd nog wel lichtpuntjes te vinden. Ik heb een overzicht gemaakt van de top 20 van 2020 van mijn onderneming. 20 onderwerpen waar ik met trots en met veel plezier op terugkijk, ondanks het vreemde jaar. Ze staan in willekeurige volgorde hieronder vermeld.

1. Freebies
2. Praatplaten
3. Fotoshoot DJ Vince Smix
4. Meest gelezen blogpost
5. Animatie Corona 2021
6. Remote workshop Zakelijk Tekenen
7. Mooiste compliment
8. Samenwerking met Fotofabriek.nl
9. Instagram top nine
10. De leuke reacties in mijn mailbox
11. Het digitaal tekenen
12. Behind the scenes
13. Remote workshop Smartphone Fotografie – kerstmis
14. Symbolen en Iconen
15. Humor en creativiteit
16. Remote workshop Digitaal Tekenen
17. Pinterest
18. Toptweet Twitter
19. E-learning
20. Jaarafsluiting

 


1. Freebies

Mede vanwege de corona heb ik in 2020 een pagina ‘Freebies’ toegevoegd aan mijn website. Hier vind je diverse (virtuele) producten die je geheel gratis kunt downloaden.
Wat ik mooi en verrassend vond, is dat sommige mensen en donatie naar mij hadden overgemaakt, omdat zij het initiatief zo waardeerden.
Bekijk de pagina vooral eens, want je bijvoorbeeld ansichtkaarten downloaden die je naar mensen kunt sturen die een hart onder de riem kunnen gebruiken.

Freebies van en gemaakt door Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen . Creative Commens: Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal (CC BY-NC-ND 4.0)

 


2. Praatplaten

Ik heb dit jaar diverse praatplaten mogen maken, voor diverse klanten. Dat blijft een erg leuk en leerzaam onderdeel van mijn werk. Want elke praatplaat heeft weer zo zijn eigen uitdagingen en stijl. Ik mag ze helaas meestal niet publieke laten zien, maar hieronder vind je een voorbeeld.

Voorbeeld van een praatplat


3. Fotoshoot DJ Vince Smix

In het begin van 2020 hen ik een fotoshoot gedaan voor DJ Vince Smix. In een leeg theater stond hij te draaien en ik maakte de foto’s voor zijn marketing, zoals foto’s voor op zijn website, posters en flyers.

Illustratieve fotografie voor DJ Vince Smix


4. Meest gelezen blogpost

Uiteraard bekijk ik tussendoor en aan het einde van het jaar de diverse statistieken van mijn social media kanalen en website.
In 2020 was de meest gelezen blogpost: ‘De beste en leukste tekenapps voor iOS en Android.’
Dit is overigens een blogpost van december 2019. In 2021 zal ik deze weer updaten, want de wereld van tekenapps veranderd voortdurend.


5. Animatie Corona 2021

Aan het eind van 2020 ontving ik een app met een erg leuke nieuwjaarswens. Ik zag direct een animatie voor ogen en heb deze uiteraard dan ook gemaakt.
Ik vrees dat we nog even moeten wachten voordat het zover is. Hopelijk geldt alles wat in deze animatie staat in het najaar van 2021.


6. Remote workshop Zakelijk Tekenen

Door het coronavirus werden we allemaal gedwongen om zoveel mogelijk thuis te werken. Ik geef normaal gesproken al mijn workshops op locatie, maar in 2020 was er geen ‘normaal’ meer. Net als iedereen stapte ik ook over op het beeldbellen. Ik gaf workshops op afstand via Microsoft Teams. Voor groepen van 8 tot 50 medewerkers. Ook voor mij is dit een leerproces geweest, want de interactie is anders dan wanneer je op locatie een workshop geeft. Maar met wat creatieve aanpassingen is het goed gegaan en zullen deze remote workshops ook in 2021 te boeken zijn.


7. Mooiste compliment

Ondanks de pandemie en het thuiswerken heb ik in 2020 diverse workshops kunnen geven. Niet zoals gebruikelijk op locatie, maar remote via Microsoft Teams. Het werken op afstand is voor iedereen wennen geweest en ook ik heb gezocht naar mogelijkheden om klanten toch de mogelijkheid tot een workshop te geven. Volgens mij kent iedereen ook wel de problemen waar je tegen aanloopt. Zo zijn er ook diverse Bingo-kaarten ontstaan, om maar eens aan te geven dat we allemaal tegen hetzelfde aanlopen.

Bingo Teams meeting

Zowel de workshops Zakelijk Tekenen, Smartphone Fotografie en Digitaal Zakelijk Tekenen heb ik op afstand gegeven, via Microsoft Teams.
Mijn mooiste compliment in 2020 was na afloop van een workshop via Teams waarna de opdrachtgever zei:

“Dit is de meest soepel verlopen Teams-meeting geweest die ik heb meegemaakt en ik heb er al heel wat dit jaar gehad”.


8. Samenwerking met Fotofabriek.nl

In 2020 ben ik benaderd door Fotofabriek.nl, waar ik zelf al divers drukwerk had besteld, voor een samenwerking.
Ik heb een mini-fotoalbum laten maken en hiervoor een review op mijn blog geplaatst. Je kunt de blog hier lezen.

Het plan is om in 2021 nog meer producten te beoordelen. Want ik vind het zelf erg belangrijk dat mensen meer doen met hun foto’s dan alleen maar op de telefoon of computer laten staan. En ook vanuit marketing-oogpunt kun je veel meer je foto’s doen.

Fotoalbum The World of Miniature

Product review disclaimer: Ik heb alleen het fotoboek van Fotofabriek.nl ontvangen. De review is op persoonlijke titel en ik heb er geen belang bij als je naar aanleiding van mijn blogpost een product bij hen besteld. Ik verdien dus geen commissie over een aankoop die bezoekers van mijn blog doen bij Fotofabriek.nl.


9. Instagram top nine

De Instagram Top Nine. deze kan natuurlijk niet ontbreken. Ik was in 2020 minder actief op social media dan gepland, dus dat os een van mijn doelen voor 2021.

Instagram
  top 9 van 2020


10. De leuke reacties in mijn mailbox

Niets is mooier dan leuke reacties in je mailbox te krijgen. Gratis tip van mij: Ik heb al die mails een aparte markering gegeven. Als er dan eens een dag is dat het wat minder lekker loopt, lees ik deze mails weer eens terug. Dat geeft je dan weer volop inspiratie en motivatie.

Ik wil je via deze mail laten weten dat ik de workshop zeer interessant vond. De tips die ik gehoord en gezien heb waren zeer zinvol en pas ik inmiddels toe. Ook het naslagwerk is interessant. – anoniem

Hartelijk dank voor de bliksemsnelle en prettige samenwerking! En mochten we in 2021 nog een zakelijk tekenaar nodig hebben, dan weet ik nu in ieder geval wie ik kan bellen. – anoniem


11. Het digitaal tekenen

Het tekenen op de iPad Pro. Wat heerlijk is dit om te doen. Ik doe dit vaak gewoon in de avonduren als ik op de bank zit en de tv op de achtergrond aan staat.
Dan heb ik vaak even rustig de tijd op wat te tekenen. Ik teken vooral graag in Procreate en voor de ontspanning gebruik ik iOrnament voor het tekenen van onder andere mandala’s.
Fluid is overigens ook een heerlijke tekenapp voor ontspanning (iOS & Android). Er is zelf een webversie van.

workshop digitaal tekenen met de ipad en procreateFluid Simulation app

 

 

 

 

 

 

 

Wist je trouwens dat ik ook workshops digitaal tekenen geef?


12. Behind the scenes

In 2020 ben ik begonnen met wat meer te laten zien van wat er achter de schermen gebeurd. Ook in 2021 zal ik dit vaker laten zien. Want men weet vaak niet wat er allemaal bij komt kijken om iets te maken, hoe het proces verloopt en/of hoe je met eenvoudige middelen mooie professionele resultaten kunt bereiken.


13. Remote workshop Smartphone Fotografie – kerstmis

Eind december gaf ik een workshop Smartphone Fotografie, op afstand, met als thema Kerstmis. Dit was een last minute aanvraag. Ik ben zelf meestal niet thuis rond de feestdagen, dus ik moest sowieso even improviseren met de kerstspullen. Het was een geslaagde workshop en deze ga ik zeker in 2021 aanbieden op mijn website  (als open workshop of voor bedrijven).

Workshop Smartphone Fotografie met Kerstmis

Workshop Smartphone Fotografie met Kerstmis

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14. Symbolen en Iconen

Als ik praatplaten of animaties maak voor klanten zijn er vaak weer nieuwe woorden en begrippen waar ik een visual voor bedenk. En regelmatig maak ik ook symbolen en iconen voor mijn eigen werk (marketing en dergelijke). Van alle symbolen en iconen die ik de afgelopen jaren heb ik getekend, ga ik een (e-)boek maken. Stay tuned.

symbolen en iconensymbolen en iconensymbolen en iconen
 


15. Humor en creativiteit

2020 was voor niemand een makkelijk jaar. Sterker nog, het was een zwaar jaar en helaas is dit in het begin van het nieuwe jaar nog niet anders.
In moeilijke tijden helpt relativering en humor. En het was mooi om te zien hoe creatief en humorvol mensen op verschillende social media kanalen waren. We herkennen ons allemaal in de situatie, we zitten immers in hetzelfde schuitje. En de humor zorgt dan even voor wat lucht en relativering.

Ik heb in 3 blogpost de diverse creatieve en grappige post op social media verzameld:

Humor en creativiteit in moeilijke tijden – deel 1
Humor en creativiteit in moeilijke tijden – deel 2
Humor en creativiteit in moeilijke tijden – deel 3


16. Remote workshop Digitaal Tekenen

In 2020 gaf ik workshops op afstand, onder andere voor de workshop Digitaal Zakelijk Tekenen op een tablet. Het tekenprogramma wat we hiervoor gebruikten is Autodesk Sketchbook, mede omdat deze gratis is en op zowel iOS als Android tablets te downloaden is.

Workshop Digitaal zakelijk Tekenen met Autodesk Sketchbook

 

 

 

 

 

 

 

 


17. Pinterest

Ik ben op vrijwel alle social media kanalen terug te vinden. Zo ook op Pinterest. Na Google is Pinterest bij mij de 2e bron hoe men op mijn website terecht komt. Het is sowieso tof om te zien dat de meeste bezoeken aan mijn website organisch zijn. Ik adverteer ook maar zelden op een social media kanaal.
In 2021 ga ik Pinterest vullen met meer werk van mijzelf, onder andere foto’s.

Pinterest Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18. Toptweet Twitter

Twitter; soms ben ik er actief op aanwezig en soms weer een tijdje niet. Ik heb bekeken wat de toptweets waren in 2020 en een daarvan sprong er uit. Omdat het bitterzoet is. De tweet en foto spelen in op de actualiteiten op dat moment, echter niet wetende dat dit nu nog steeds zo zijn. Het is de hoogste tijd dat corona vertrekt.

Horeca gesloten lockdown 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


19. E-learning website

Ik ben achter de schermen volop bezig met het opzetten van een learning website. Het is nog even wachten voordat deze online gaat. Er moet nog een en ander aan gedaan worden. Eenmaal klaar, dan kun je diverse cursussen op verschillende gebieden online volgen. In jou eigen tempo, met feedback van de andere cursisten en ikzelf.

e-learning website Yvonne de Hont College

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20. Jaarafsluiting

Aan het einde van een jaar stuur ik naar al mijn klanten / opdrachtgevers een mail om hen fijne feestdagen toe te wensen en vooral te bedanken voor de fijne samenwerking.
In 2020 heb ik hiervoor een speciale visual gemaakt, anders dan de standaard kerst en nieuwjaar groeten. En bewust met een vrolijke toon na een moeilijk jaar.
Ik heb hier vele leuke reacties op gekregen dus dat maakt mij dan weer blij.

Happy Holidays 2020

.

 

Geef een reactie