De Top 22 Inspiratiebronnen van 2022 

De Top 22 Inspiratiebronnen van 2022Hieronder vind je een overzicht van de Top 22 inspiratiebronnen van 2022, in willekeurige volgorde. Let wel, het zijn inspiratiebronnen die ik vooral gebruik/lees. De ene bron bekijk ik dagelijks, de andere maandelijks. Allen helpen om de creative inspiratie levendig te houden. Sommige zul je al kennen en anderen zullen wellicht nieuw voor je zijn. Er zijn nog meer bronnen die ik gebruik, de lijst werd dan wel erg lang.

Heb jij inspiratiebronnen (digitaal of offline) die hieronder niet vermeld staan, maar waarvan je vind dat ik (en alle lezers) deze bron zeker moeten bekijken. Laat dan een reactie achter. Het is namelijk altijd leuk om nieuwe inspiratiebronnen te ontdekken.

 

 1. Behance is het toonaangevende onlineplatform om creatief werk te tonen en te ontdekken. Het werk van de creatieve wereld wordt op één plek bijgewerkt om het wereldwijd en op efficiënte wijze te verspreiden. Je hebt wel een Adobe account nodig (aanmelden met Adobe ID).
 2. Pinterest is een visuele zoekmachine voor het vinden van ideeën zoals recepten, huis en stijl inspiratie en meer. Met miljarden pins op Pinterest is er altijd wel iets waarmee je inspiratie kunt opdoen. Pins die je leuk vindt, kun je op je verschillende borden bewaren zodat je alles gemakkelijk kunt terugvinden. Je kunt ook zelf pins maken om je ideeën met andere mensen op Pinterest te delen.
 3. NRC in beeld  De meest actuele en indrukwekkende nieuwsfotografie, geselecteerd door de fotoredactie van NRC.
 4. Instagram wordt ook wel door jongeren ‘Insta’ genoemd. Het is een populair sociaal netwerk dat volledig draait om foto’s en video’s (reels) van mensen die je volgt. Dat kunnen mensen zijn die je in het echt ook kent,  bekende mensen of mensen/bedrijven uit jouw vakgebied. Want ook steeds meer bedrijven zijn actief op Instagram.
 5. YouTube is een website waar iedereen filmpjes zoals vlogs en tutorials kan uploaden, bekijken en delen. Het is de bekendste videosite die er is. YouTube-video’s kunnen worden voorzien van tags (trefwoorden) waardoor je ook naar andere filmpjes uit dat genre kan kijken.
 6. Manners Magazine is een website gericht op mannen. De blog website levert content voor de moderne man en over alles dat mannen boeit. Je vind er allerlei informatie over films en series, sport, geld en carrière etcetera.
 7. Bored Panda is een toonaangevende kunst, design en fotografie community voor creatieve mensen en wordt maandelijks bijna 100 miljoen keer bekeken. Het platform helpt kunstenaars en ontwerpers hun verhalen in de must-read virale content te zetten.
 8. deMilked schrijft over zichzelf in hun bio: We melken ‘s werelds meest creatieve geesten en maken smakelijke inspiratiecocktails voor je door industrieel design, technologie, concepten, reclame en een klein beetje webdesign te mixen. Wees niet bang om een slok te nemen – de drankjes zijn voor ons!
 9. iMore laat je zien hoe je het meeste uit je technische leven kunt halen door Apple-producten en de apps, services en apparaten waarmee ze verbinding maken optimaal te gebruiken. iMore is de bestemming voor alles over iPhone, iPad, iPod, Mac, MacBook en Apple Watch. Met diepgaande kopersgidsen, gedetailleerde hulpgidsen, deskundige productaanbevelingen en tijdige tips, probeert het iMore-personeel alle begeleiding te bieden die gelijkgestemde Apple-liefhebbers nodig zouden kunnen hebben. (de Nederlandse versie hiervan is iCulture)
 10. Medium is een plek waar ideeën vorm krijgen, van de grond komen en krachtige gesprekken op gang brengen. Het is een open platform met meer dan 100 miljoen lezers. Het is een website die nuance, complexiteit en vitale verhalen ondersteunt zonder toe te geven aan de prikkels van reclame.
 11. Flow Magazine is een fysiek tijdschrift met een ode aan bewuster leven, creativiteit en dagen zonder haast. De mooiste dingen ontstaan als je je gevoel durft te volgen. Een tijdschrift zonder haast, dat gaat over dingen anders doen en nieuwe keuzes maken.
 12. Inspirationfeed is een inspiratiecentrum voor creatieve ondernemers en freelancers die hun geest willen verruimen en hun vaardigheden willen verbeteren. Zij behandelen alles van offertes, vermogen, zelfontplooiing, ondernemerschap, zaken, technologie, design en creativiteit.
 13. CreativeBloq is ‘s werelds toonaangevende kunst- en ontwerpsite en levert een dagelijkse mix van nieuws, advies, trends en inspiratie voor creatieve mensen,  zoals digitale en traditionele kunstenaars, webontwerpers, grafische ontwerpers, 3D- en VFX-artiesten, illustratoren, handwerkers en meer.
 14. Facebook is een gratis social media platform waar gebruikers hun interesses kunnen delen en contacten met vrienden kunnen onderhouden. Het werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg en is een populair social media platform. Ook bedrijven hebben pagina’s op dit platform om met consumenten in contact te komen.
 15. Feedly Het internet staat zo vol met artikelen, blogs en video’s dat het soms moeilijk is om alles tegelijk in de gaten te houden. Feedly helpt je hierbij. Met Feedly geef je zelf aan waar je van de hoogte gehouden wilt worden en ben je er altijd bij als er iets nieuws wordt gepubliceerd waar jij in geïnteresseerd bent. Volg je favoriete bloggers, vloggers of andere publicaties en blijf op de hoogte van wat er in jouw vak- of interessegebied gebeurt.
 16. Twitter is een gratis social media platform waar gebruikers hun interesses kunnen delen en het volgen van gelijkgestemden. Het is tevens ook een belangrijke bron voor (breaking) nieuws. Tegenwoordig staat iets al op twitter nog voordat het bijvoorbeeld bij de journalistieke bronnen (online en offline) vermeld staat.
 17. PetaPixel is een toonaangevende website over de wondere wereld van fotografie. Het doel is om te informeren, te onderwijzen en te inspireren in alles wat met fotografie te maken heeft.
 18. TikTok is een app die sociale media en muziek combineert. De app is heel populair bij (jonge) tieners. Maar ook meer en meer volwassenen vinden hun weg naar de app. Je kan er makkelijk korte video’s mee maken en ontdekken. Je vindt er allerlei soorten video’s, van playback filmpjes, grappige homevideo’s tot en met tutorials.
 19. Mix  Verken een mix van de meest interessante dingen waarvan mensen denken dat je ze moet zien.
 20. Google Trends is een gratis tool van Google waarmee je de populariteit en trend kan inzien van zoekwoorden in een land, taal of zelfs regio. Het is een realtime tool. 
 21. WePresent is het bekroonde platform voor digitale kunst en redactie van WeTransfer, dat onverwachte verhalen over creativiteit van over de hele wereld vertelt.
 22. Days of the Year is een website met een overzicht van alle speciale feestdagen, momenten en gelegenheden van over de hele wereld die mensen samenbrengen, en helpen iedereen deze te vieren met speciale evenementen, handige tips en heel veel plezier. Wat voor dagen herdenken zij? Allemaal! Maar wist je dat 14 maart International Ask a Question Day is of dat 16 augustus Tell A Joke Day is. Days of the Year houdt ervan om ook die niet te missen eigenzinnige gelegenheden te vieren.

 

Hopelijk heb je door middel van deze lijst nieuwe inspiratiebronnen ontdekt die jouw creativiteit levendig houdt.
En lees anders ook eens mijn blogposts over “10 tips hoe je jouw creativiteit kunt stimuleren” – deel 1 en deel 2.

 

Geef een reactie