EVEN GEEN THUISWERKEN

We gaan steeds meer thuiswerken. Omdat het moet vanwege COVID-19 en ook omdat het steeds populairder wordt.
Thuiswerken is echter heel anders dan op kantoor werken, omdat er geen duidelijke scheiding is tussen werk en privé.
Als je in de auto stap naar kantoor begint je werkdag en als je naar huis rijdt is de werkdag voorbij.

Als je thuis werkt is het voor velen moeilijk om te stoppen met werken. De laptop ligt altijd binnen handbereik, vaak is er minder structuur in de dag (plannen is belangrijk!) en ook je collega’s / baas ‘overschrijden’ de grenzen (in de avond laat nog bellen en dergelijke). En doordat je ineens zoveel thuis bent, weet je soms niet meer zo goed wat te doen als je niet werkt.

Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor jezelf (en gezin) en regelmatig andere dingen te doen dan werken. Dat kan gedurende een werkdag zijn door pauzes in te lassen waarin je even iets anders gaat doen. Of in je avonden en weekenden leuke dingen te doen.

Ik heb een aantal activiteiten verzonnen die je binnenshuis kan doen. Sommige alleen, andere met gezin/partner. En zoveel mogelijk activiteiten zonder een beeldscherm.
Hieronder zie je een wiel (rad). Je klikt er op en het wiel besluit wat je gaat doen. De activiteiten blijven staan en kunnen nogmaals voorbij komen.
Ik hoop dat ‘The Wheel Decide’ je helpt om los te komen van het thuiswerken en even te ontspannen van alles. En wellicht op nieuwe ideeën brengt om je vrije tijd (en pauzes) door te brengen.
En zo gezonder en met plezier thuis te werken en te leven.

 

Geef een reactie