Fotografie apps

In deel 1 van deze serie heb je kunnen lezen wat mijn top 5 fotografie-apps is.
In deel 2 liet ik je kennis maken met nog een aantal apps die ik regelmatig gebruik.
In dit derde en tevens laatste deel wil ik je graag laten zien welke andere apps ook van pas kunnen komen.

smartphone fotografie, apps, tips, workshopSelfTimer

Een SelfTimer is erg handig. Self timer apps zijn er in vele varianten. Ik heb deze gratis app ooit gedownload en bevalt prima. Je kunt instellen na hoeveel seconden de timer afgaat. Ook is de functie van een fotoserie maken handig. Tevens zit er een burst functie op (alhoewel deze niet in high quality werkt). Je hoort een piep tijdens het aftellen van de secondes.

Ik gebruik niet vaak de selftimer. Eigenlijk vooral tijdens de vakantie of een wandeling. Nu maak ik zelden selfies en weiger ik al helemaal een selfstick te gebruiken. Dus als ik dan toch een selfie wil maken met een groot deel van de omgeving om mij heen, dan gebruik ik deze app. Dan plaats ik de telefoon ergens tegen aan en stel dan de timer in.

 Selftimer is een iphone app. Alternatief voor Android is bijvoorbeeld deze.

 

smartphone fotografie, apps, tips, workshopSlow Shutter

Met een spiegelreflex camera kun je de sluitertijd verlengen waardoor je mooie beweging in een foto kunt krijgen. Met een smartphone camera wordt het beeld altijd direct ‘bevroren’. Niet met de app Slow Shutter. Met een verscheidenheid aan geweldige lange sluitertijd effecten kun je foto’s maken welke je voorheen alleen met een DSLR (spiegelreflex) kon maken.

Zo kun je stromend water dei welbekende softe look geven. Kun je lightpainting toepassen, maar kun je bijvoorbeeld ook een mooie bewegend effect tijdens straatfotografie toepassen.

Werken met lange sluitertijden geeft je allerlei creatieve mogelijkheden.

 

 

 

smartphone fotografie, apps, tips, workshopStrobox

Strobox is een app die zich meer richt op professionele en serieuze amateurfotografen.
Met de Strobox app kun je het verlichtingsschema van je fotoshoot vast leggen. Handig als je een bepaalde fotoshoot later nog eens wilt herhalen. Of je wilt met anderen delen met anderen hoe je de foto gemaak hebt. Het genereert een PNG-bestand dat je via email direct vanuit de app zelf kunt delen.

De app bied je meer dan 25 tools om je verlichtingsschema te maken; van softboxen en paraplu’s t/m reflectors en hairlights.

 

 

 

smartphone fotografie, apps, tips, workshopTouchRetouch

Natuurlijk zorg je er voor dat je foto in één keer goed is en dat er geen hinderlijke elementen op staan. Maar soms zie je pas achteraf dat er toch een hinderlijk element op de foto staat. Met TouchRetouch kun je dit eenvoudig retoucheren. Zo heb je als je een stereographic foto maakt (zie Fotografie apps deel 2 – 360 Panorama) dat je voeten helaas soms toch in beeld komen. Deze zijn dan vrij eenvoudig weg te halen.

Wil je meer weten over Smartphone Fotografie en leren hoe je beter én creatiever kunt fotografen met je telefoon? ik geef een workshop Smartphone Fotografie op 4 april en 9 mei 2015. Ook geef ik in-company workshops voor bedrijven.

Geef een reactie