Doe meer met je foto’s

Je wilt dat de wereld jou en je bedrijf ziet. Dus die mooie foto’s die je hebt laten maken alleen maar op je website plaatsen is een gemiste kans. Ik roep het wel vaker: Met foto’s kun je zoveel meer doen!  Wat dacht je bijvoorbeeld van de foto’s op je visitekaartjes te laten drukken. Zo kreeg ik van Post Research een foto gestuurd van de definitieve visitekaartjes.

Voor de nieuwe huisstijl van Post Research heb ik namelijk de fotografie verzorgd. En deze foto’s zijn dus niet alleen op de nieuwe website geplaatst, maar ook op de visitekaartjes gedrukt, voor adresstickers gebruikt en in bijvoorbeeld powerpoint presentaties verwerkt. Hier is tijdens het maken van de foto’s ook rekening gehouden. De foto’s zijn dus een key factor in de gehele huisstijl geworden.

De visuele communicatie van Post Research wordt zo consequent overal door gevoerd. Zo creëer je herkenbaarheid en merkbeleving.

PostresearchIllustratieve Fotografie Post Research

En over merkbeleving gesproken. Wat dacht je van het aankleden van het kantoor en kantine met de foto’s van de producten en/of productieproces?  Een geweldig voorbeeld daarvan zie je bij Koninklijke Peijnenburg, waarvoor ik alle 4 de productlocatie in beeld heb gebracht.

 

De foto’s zijn destijds gemaakt n.a.v. het 130 jarig bestaan en het jubileumboek dat daarvoor gemaakt is. Met in het achterhoofd dat de foto’s ook voor andere doeleinden gebruikt zouden gaan worden. En later zijn inderdaad ook de vergaderruimtes, hallen en kantines aangekleed met deze foto’s.

Een geweldige manier van visueel communiceren door middel van fotografie en zo het versterken van de merkbeleving, bij zowel de werknemers als bij de bezoekers van Koninklijke Peijnenburg.

En Ceka Office Group gebruikt de foto’s niet alleen voor een online portfolio van hun werk op hun website. Zij hebben deze ook in een jubileumboek verwerkt, dat een prachtige referentie van hun werk en projecten is geworden. En hiermee is het meteen ook een geweldig portfolio-boek geworden van mijn interieurfotografie voor Ceka Office Group.

Interieurfotografie, Ceka Office Group, Jubileumboek, Portfolio

Zelf gebruik ik mijn eigen fotografie (vrij werk) voor o.a. boekenleggers, ansichtkaarten en voor werk aan de muur, in de vorm van bijvoorbeeld canvasdoeken. En zo staan mijn foto’s niet alleen maar op de computer of een externe harde schijf. Nee, mijn huis hangt vol met foto’s. Want foto’s ergens verstopt in een mapje op de computer, dat is echt zonde!

foto little people serie imagine and create aan de muur op kantoor  

Dit canvasdoek uit eigen werk (serie Imagine and Create) hangt op mijn eigen kantoor.  De ansichtkaarten zijn ook in de shop te bestellen zijn.

Maak je ook foto’s via Instagram, als onderdeel van je social media strategie?  Dan is het ook erg leuk om van je Instagram foto’s een boekje laten maken of juist losse foto’s laten afdrukken. Het boekje wordt dan een klein portfolio-boekje, losse foto’s zijn leuk om uit te delen of om bijvoorbeeld je kantoor mee aan te kleden. Zo heb je dubbel profijt van de foto’s die je zelf hebt gemaakt.

Instagram foto's afdrukken

Geef een reactie