Freebies

Op deze pagina vind je allerlei leuke en handige freebies: gratis producten, ontworpen en ontwikkeld door Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen. Kijk gerust even rond en alvast veel plezier met jouw freebie!

Creative Commons-Licentie

Freebies van https://yvonnedehont.nl/freebies/ is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie. Gebaseerd op werk van Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen (https://yvonnedehont.nl/).

Kleurboek

In deze hectische tijden, met het coronavirus en het (verplicht) thuisblijven, kunnen we allemaal wel wat rust en ontspanning gebruiken en kleuren helpt daarbij. Ontvang daarom nu gratis een leuk kleurboek.

Waarom is kleuren goed voor je?

Bij het kleuren focus je op je kleurplaat, waardoor je automatisch de buitenwereld even buitensluit. Het is daardoor een fijne ontspanning in onze vaak gehaaste wereld. Kleuren kan ook een goede vorm zijn van mindfulness of meditatie. Daarbij helpt het je om te focussen op één ding. Gooi het multitasken overboord, want er is bewezen dat multitasking de uitvoering van verschillende taken juist niet ten goede komt. Ook als je een periode minder lekker in je vel zit of veel stress ervaart, is kleuren een fijne manier om je hoofd leeg te maken en even te stoppen met malen.

Ik wens je veel kleurplezier.

Er staan 15 kleurplaten in het kleurboek, enkele voorbeelden:

Gratis kleurboek    Gratis kleurboek Gratis kleurboek - Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen

 

Zines

Een Zine is een zelfgemaakt en zelf uitgegeven magazine, stripverhaal of boekje. Je kan er van alles in schrijven en/of tekenen – je hebt volledige inhoudelijke en vormelijke vrijheid. Meestal worden zines geruild, gratis weggegeven of tegen kopiekosten verkocht.

Zines worden op verschillende manieren samengesteld, van met de printer afgedrukte tekst tot tekeningen of zelfs handgeschreven tekst. Fotokopie en print blijven de populairste media voor zines en meestal worden ze op kleine schaal gefotokopieerd. Ze zijn gevouwen of geniet. Ze kunnen klein zijn of een grote formaat hebben (A6). De basis is meestal A4 papier.

Zine First Aid Kit

Ik heb een zine gemaakt, First Aid Kit, die je gratis kunt downloaden. Mijn zine heeft als ‘thema’ eerste hulp bij stress / ongerust zijn. Zeker in de tijd waarin we nu leven (corona) kan de stress en onrust toe slaan. Over of jezelf of een dierbare ziek wordt. Of je jouw ban behoudt. Of je bent zzp-er en al je opdrachten verdampen. Of je bent een van de vele bedrijven die verplicht dicht zijn.

Je kunt dan door de stres, onrust en onzekerheid overwhelmed raken. En dan vergeet je gewoon wat je kunt doen om weer wat rustiger te worden. Dan heb je een reminder nodig om weer even adem te halen en tot rust te komen. Jouw problemen los er niet mee op, maar met stress en zorgen maken los je de problemen ook niet op.

Zine First Aid Kit

Bij de download zit ook een instructie hoe je zelf een zine kunt maken.

 

Social media platforms blijven eigenlijk constant de bestandsformaten en afmetingen van afbeeldingen veranderen. Daarom vind je hier een overzicht van de verschillende afmetingen en bestandsformaten die je in 2021 nodig zult hebben om je social media te optimaliseren. Je kunt de pdf hier downloaden.

 

Social Media Cheat Sheet

Ansichtkaarten

Alle verpleeg- en verzorgingshuizen zijn momenteel vanwege het coronavrius (COVID-19) gesloten voor bezoek. Daarnaast zitten we met zijn allen, al dan niet verplicht, thuis. Voor iedereen, maar met name alle mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen kan dit erg eenzaam zijn. Bellen en/of skypen is soms niet mogelijk. Dus stuur een kaartje. Naar de mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen, maar ook naar zorgverleners, naar vrienden en familie, naar buren en naar ieder ander mens die even wat steun en glimlach kan gebruiken. Want het is niets leuker dan een kaartje in de brievenbus te vinden. Leuker dan berichtje via de telefoon.

Dit is een set van afbeeldingen die je als ansichtkaart kunt gebruiken. Je kunt de afbeeldingen zelf printen op A6 kaarten (10,5 x 14,8 cm) of de afbeelding uploaden op bijvoorbeeld Kaartje2Go en een eigen fotokaart maken. (NB: er zitten uiteraard geen enveloppen bij, want het zijn virtuele ansichtkaarten die je zelf nog dient uit te printen)

Freebies     Freebies    Freebies     Freebies

Freebies

reebies van en gemaakt door Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen . Creative Commens: Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal (CC BY-NC-ND 4.0)     reebies van en gemaakt door Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen . Creative Commens: Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal (CC BY-NC-ND 4.0)

Creative Commons-Licentie

Freebies van https://yvonnedehont.nl/freebies/ is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie. Gebaseerd op werk van Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen (https://yvonnedehont.nl/).