Ga eens wat vaker naar een museum….

….Dat zei ik afgelopen vrijdag nog tegen mijzelf. Ik heb een museumjaarkaart en het ene jaar bezoek ik volop museums en het andere jaar soms slechts 1. Soms sta ik naar 10 minuten weer buiten, maar meestal loop ik er wel een tijdje rond. Als ik naar een museum ga, dan is het bijvoorbeeld naar de diverse fotografie-museums in Nederland. (Deze zal ik in een andere blog op een rijtje zetten.) Maar ook andere museums vind ik altijd leuk om te bezoeken en meestal kom ik met veel inspiratie weer thuis.

 

“Give me a museum and I’ll fill it.” ~ Pablo Picasso

 

Afgelopen vrijdag (1-3-20190 bezocht ik de Kunsthal in Rotterdam.

Tot en met 26 mei is daar te zien: Trouble in Paradise.

Tot en met 19 mei: Beeldkraken. Je weet niet wat je ziet.

Tot en met 12 mei: Picasso op papier.

Tot en met 16 juni: The Anarchist Citizenship. Ode to Youthful Daredevils.

 

Ik ga niet teveel verraden over deze verschillende tentoonstellingen. Ik kan je wel verklappen dat een bezoek meer dan de moeite waard is.
Hieronder een stukje over de tentoonstelling Trouble in Paradise. Ook Marcel van Eeden is een van de deelnemende kunstenaars aan deze tentoonstellingThe Archaeologist - Marcel_van_Eeden

In 2014 bezocht ik zijn tentoonstelling “I am G.S. 3, the Killer from the Hague” in het GEM (Gemeente Museum Den Haag). Ik was zeer onder de indruk van zijn werk en heb destijds ook zijn boek N 50 51 40.9 E 3 24 1.3 aangeschaft. Ik zal nog eens blogpost aan hem wijden. Want ook nu heb ik zijn boek(je) over zijn werk aangeschaft. Alhoewel je zijn tekeningen echt gewoon live moet bekijken, want in een boek komt het toch totaal anders over.

Dus…. ga eens wat vaker naar een museum en ga vooral naar bovengenoemde tentoonstellingen. Je kijkt je ogen uit.

 

“A museum is a place where one should lose one’s head.” ~ Renzo Piano

Geef een reactie