Het verschil tussen Halloween en Día de los Muertos

Hoewel beide feestdagen binnen enkele dagen na elkaar vallen, zijn ze niet hetzelfde. Halloween wordt gevierd op de laatste dag van oktober (31 oktober). Día de los Muertos (Day of the Death) wordt voornamelijk waargenomen tijdens de eerste twee of drie dagen van november. Op de eerste dag kunnen de geesten van kinderen hun familie bezoeken. De tweede dag is voor de volwassenen en ouderen om te bezoeken.

De geanimeerde Disney-film Coco is een film met de boodschap die individuen aanmoedigt om hun roots te herontdekken wat betreft Dia de los Muertos.

Hoewel beide feestdagen als ‘spookachtig’ kunnen worden beschouwd, draait Halloween om duisternis, dood, geesten, heksen, snoep en kostuums. Aan de andere kant gaat Day of the Dead expliciet over het hiernamaals en de herinnering. De schedels symboliseren de voortzetting van herinneringen en van het leven. Het is een heilige tijd voor gezinnen omdat het hen rust en geruststelling geeft.

Day of the Dead Halloween
verschil Halloween en Día de los Muertos verschil Halloween en Día de los Muertos
Datum 1 november t/m 2 november *) 31 oktober
Land van herkomst Mexico Ierland
Doel Herinner en vier vrienden en familie die zijn overleden Een waardering voor het hiernamaals en het voortbestaan na de dood. Letterlijke betekenis is de nacht voor Allerheiligen (ook bekend als Allerheiligen)
Viering Bezoek de begraafplaats, laat voedseloffers in de vorm van schedels achter bij het altaar, samen met kaarsen, wierook en een foto van de dode. Snijd Jack o’ Lanterns uit pompoenen, versier het huis met een griezelig thema, feesten, go trick or treat van deur tot deur in kostuums
Symbolen Schedels Pompoenen, spoken
Typisch feestelijk eten Pan de muertos (brood van de doden – brood in de vorm van een schedel), gekonfijte pompoenen, elk favoriet eten van de beroemde overleden vriend/familielid Pompoentaart, koekjes in de vorm van pompoenen, geesten of schedels, snoep, taarten in de vorm van een kerkhof
Religie Christelijk Heidendom, Christendom (Allerheiligenavond); nu gemoderniseerd en universeel omarmd als een leuk festival

*) 1 november: Dit wordt “Día de los Inocentes” genoemd. Om middernacht van deze dag gaan de poorten van de hemel open zodat de zielen van overleden kinderen hun familie kunnen bezoeken.
2 november: De dag waarop de zielen van overleden volwassenen hun familie bezoeken. Officieel is dit de “Día de Muertos”, (Dag van de Doden), hoewel sommige landen andere namen hebben, zoals “Día de los Santos” (Allerheiligen) of “Dia de los Difuntos” (Dag van de Overleden).

CSI
Miniatuur - crime scene investigation

Geef een reactie