Het whiteboard notitieboek

Een geweldige uitvinding vind ik: het whiteboard notitieboek.

visueel notuleren, whiteboard notitieboek
Er zijn verschillende versies en ik heb begin april het Bambook notitieboek gekregen (als verjaardagskado).

Wat is een whiteboard notitieboek? Het is een notitieboek dat het beste van een whiteboard combineert met die van een traditioneel schrift. Het is dus een uitwisbaar schrift. Hierdoor is een fout maken niet erg meer, want je kan deze gemakkelijk aanpassen met de achterkant van de stift of een vochtig doekje. Op dezelfde manier zoals dat op een whiteboard werkt,

Maar de key succes factor is mijn inziens dat het papierverspilling tegen gaat. Doordat het een uitwisbaar schrift is kan je het keer op keer hergebruiken. Ik teken veel en oefen vooral veel. En al die oefeningen gooi ik in feite weg. Allemaal extra papier dus. Maar nu kan ik oefenen in het whiteboard notitieboek en zodra ik een juiste vorm te pakken heb kan ik het overzetten op papier.

Ook maak ik er bijvoorbeeld visuele notulen in, een checklist of to-do lijst en scan deze dan in. Dat gaat echt super goed, ondanks dat de vellen whiteboard ‘papier’ glimmen. Na het inscannen kan ik de aan-tekeningen dus weer uitvegen.

visueel notuleren, whiteboard notitieboek

Ik teken nog steeds het meeste op los papier en in diverse notitieboeken, maar het whiteboard notitieboek geeft weer andere mogelijkheden. Tekenen op een whiteboard is ook echt anders dan op papier. Je werkt met een ander soort stiften en je hebt slechts een beperkt aantal kleuren ter beschikking. Dit geldt ook voor de life-size whiteboards. Dus het is fijn om met behulp van dit notitieboek te kunnen oefenen.

(NB: Nee, ik heb geen aandelen in Bambook, Er zijn nog diverse andere whiteboard notitieboeken, zoals whipebook en magic notebook. Ik heb toevallig het Bambook 😉 ).

Wil je meer weten over de diverse mogelijkheden wat betreft materiaal te gebruiken voor visueel notuleren? Zoals tekenpennen, stiften, notitieboeken, papier etc.?
Kom dan naar een van de open workshops Visueel Notuleren. Voor data en aanmelding, kijk hier: Workshop Visueel Notuleren

Update (okt 2016): Inmiddels is er nieuwe versie van Bambook beschikbaar, in verschillende formaten. En er is zelf een applicatie die je helpt je jouw aantekeningen van offline naar online te krijgen met een simpele klik. Toffe ontwikkelingen dus.

 

Geef een reactie