Illustratieve fotografie voor DJ Vince Smix.

Eind januari heb ik de fotografie voor de nieuwe website van Vince Smix mogen verzorgen. Zijn nieuwe website is nog niet live. Wil je toch alvast wat meer weten over DJ Vince Smix, neem dan een alvast een kijkje op zijn huidige website. In de tussentijd is er wel al een brochure gemaakt waarin diverse foto’s zijn opgenomen.

Deze fotografie-opdracht was een leuke, inspirerende en tevens uitdagende klus om te doen. Met alle verlichting, zoals rood, blauw en violet, is het moeilijk te fotograferen. Camera’s houden niet van deze kleuren licht. Daarbij is er ook nog veel sprake van verschillende soorten lichtbronnen zoals halogeen, spotlight, floodlights en ledverlichting. De kleurtemperaturen lopen daardoor flink uiteen. Ook de rookmachine heeft veel impact op de foto’s. Concertfotografie is een bijzondere tak van sport maakt en tevens één van de moeilijkste vormen van fotografie.

Wij hebben voor deze fotoshoot een optreden geënsceneerd. In een theater hebben we alles opgesteld en 2 verschillende sets gefotografeerd. Doordat het geen echt optreden was, hadden we de tijd om te experimenteren met zowel licht als rook. Tevens hebben we een profielfoto en een persfoto van Vince gemaakt.

Illustratieve fotografie voor DJ Vince Smix Illustratieve fotografie voor DJ Vince Smix Illustratieve fotografie voor DJ Vince Smix Illustratieve fotografie voor DJ Vince Smix

Meer foto’s van DJ Vince Smix vind je op de pagina Illustratieve Fotografie.

Ik heb in de afgelopen jaren voor diverse websites de illustratieve fotografie mogen verzorgen. Zoals voor Pranaz, Bureau Emergo en Post Research.
Het is voor je website natuurlijk een groot pluspunt om op maat gemaakte fotografie te gebruiken in plaats van stockfotografie. Door een fotograaf in te huren en specifieke unieke foto’s voor jouw website te laten maken kun je jouw eigen stijl en waar jij als onderneming voor staat het beste uitdrukken.
Stockfoto’s zijn natuurlijk lekker makkelijk en snel geregeld. Alleen iedereen kan diezelfde foto’s aanschaffen of gebruiken. Het is meestal ook goed zichtbaar dat het om een stockfoto gaat. De stockfoto’s zijn vaak heel erg generiek, dus je mist vaak toch de feeling met jouw onderneming en wat jij wilt uitstralen als bedrijf (en/of persoon).

Je kunt de fotografie voor jouw eigen website zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt. Hoe ingewikkelder en complexer de fotografie, hoe duurder. Maar ook des te unieker. En vergis je niet, ook stockfoto’s zijn lang niet altijd goedkoop.

Meer voorbeelden van door mij gemaakte illustratieve fotografie vind je hier.

Geef een reactie