Interieurfotografie tijdens corona pandemie

De corona pandemie heeft enorm veel impact op ons allemaal. Op alle gebieden van ons leven: privé, werk, sociaal, financieel, psychisch, gezondheid.
Niet alles is negatief: elk nadeel heeft zijn voordeel. Zo is interieurfotografie tijdens corona makkelijker.

Ik maak onder andere foto’s van interieurs voor bedrijven, projectondernemers, winkels, interieurontwerpers en websites. Daarbij is het altijd belangrijk om goed te plannen zodat er niet teveel mensen en rommel in de kantoren, vergaderruimtes en/of winkels aanwezig zijn. Want dat kan verstorend werken en gaat ten koste van het vastleggen van een mooi, nieuw interieur. Zo weet ik dat ik rond kerstmis en een EK of WK voetbal niet naar kantoren moet gaan vanwege alle versieringen.

Interierfotografie    Interieurfotografie

In deze corona-pandemie zijn, als het goed is, de meeste kantoren en dergelijke gesloten. Vaak wordt deze periode gebruikt om het interieur aan te pakken. De kantoortuin weghalen, meer flexplekken en individuele werkplekken, meer ruimte voor ontspanning. Eigenlijk hetzelfde wat de vele thuisklussers momenteel aan het doen zijn.

Interieurfotografie     Interieurfotografie

Het is dus een ideaal moment om een nieuw interieur te laten fotograferen. En dit kan binnen de huidige corona-maatregelen.

Ik ga voorafgaand aan het project het interieur bekijken, bijvoorkeur tezamen met de opdrachtgever. Dan wordt besproken wat er gefotografeerd moeten worden en welke elementen in het interieur essentieel zijn. Ik maak dan ook werkfoto’s. Werkfoto’s zijn eenvoudige, ruwe foto’s die dienen als een handvat voor de compositie tijdens de shoot zelf.

Op basis van deze voorstudie maak ik een plan van aanpak en bijbehorende offerte. Opdrachtgevers weten dus van te voren duidelijk wat zij kunnen verwachten. En een klant die niet bij een voorstudie aanwezig kon zijn, kan door de werkfoto’s gedegen feedback geven op mijn plan van aanpak. Zo kan de daadwerkelijke shoot in één keer goed én naar wens gedaan worden.

Wat corona betreft: er zijn natuurlijk, naast alle nadelen en de enorme impact van corona, ook nog meer (kleine) voordelen te zien. Dat zit vaak in de kleine dingen. Zoals minder reistijd want je werkt thuis. Sneller bellen of een korte video call in plaats van al die e-mails. Geen kantoortuin. Meer tijd om te wandelen met de hond. Terug naar de essentie: wat vind je nou echt belangrijk in je leven? Meer tijd en verbondenheid met andere mensen, ook op afstand.

Zie hier een deel van mijn portfolio Interieurfotografie.

———————————-

Disclaimer:

Ik hanteer de richtlijnen, zoals voorgeschreven door het RIVM.
https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Lees ook mijn Corona Protocol.

 

 

 

Geef een reactie