iOrnament

De tekenapp iOrnament combineert kunst en wetenschap. iOrnament is een app die is ontworpen voor het tekenen van decoratieve ontwerpen die zowel artistiek als wiskundig fascinerend zijn. Je tekent een eenvoudige lijn en iOrnament verandert het in verbluffende patronen en mandala’s volgens symmetrische regels. Je maakt fascinerende ornamenten en ingewikkelde ontwerpen. Creativiteit binnen handbereik. Leuk en uitdagend voor zowel doodlers als creatieve professionals. De app bevat een Interactieve handleiding en veel tekentips.

Zo tekende ik dit patroon….. en zette het om naar deze bol. Het patroon kun je ook weer exporteren naar andere tekenapps.

 

    

En rond Pasen was er een tijdelijk template toegevoegd, namelijk een ei. Inmiddels staat deze er niet meer tussen in de app, maar deze zal vast volgend jaar weer terug komen. Dan kun je een draft versie opslaan en heb je daarna altijd toegang tot dit template. Ik heb dat template gecombineerd met het patroon dat ik had getekend en dan is dit het eindresultaat.

iOrnament Crafter

De iOrnament Crafter is een app waarmee je transformaties en vervormingen van geometrische patronen kunt maken. Niet alleen komt het met een enorme verzameling prachtige patronen, maar je kunt ook naadloze sierkunst uit de iOrnament-app importeren, of, met een in-app aankoop, je eigen foto’s importeren! Met de Crafter kunt u op verschillende manieren nieuwe illustraties van deze afbeeldingen maken.
Maak 3D-modellen, kinematische kaleidoringen, spiralen, cirkellimietafbeeldingen á la Escher, geanimeerde gifs, video’s in eindeloze loops en nog veel meer. Wees gebiologeerd, gehypnotiseerd en uitgedaagd.
De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos:
– maak gepersonaliseerde 3D-objecten;
– gebruik illustraties en foto’s om geanimeerde wenskaarten te maken;
– versier je huis (of kerstboom) met unieke objecten;
– leef je creatief uit;

– kom tot rust.

Ik heb een mandala getekend in de app Procreate en deze geüpload naar iOrnament Crafter.

Hier heb ik een plantic soldid van gemaakt oftewel een regelmatig veelvlak. Voor een perfecte heb je eigenlijk 3,4 of 6-voudige symmetrie nodig, maar deze mandala werkte ook wel vond ik zelf.

Je kunt daarna diverse vormen kiezen (driehoek, vierkant etcetera) en ik heb voor het icosahedron model gekozen. Nu lijkt het alsof ik verstand heb van wiskunde, maar dat is niet zo. Dus als je meer wilt weten over het wiskundige aspect achter deze apps, de app iOrnament bevat een interactieve handleiding en veel achtergrondinformatie over het wiskundige aspect van deze apps.

Je kan ook een print downloaden, zodat je jouw kunstwerk kunt uitprinten en zelf in elkaar kunt zetten. Onderstaande kun je hier gratis downloaden.

NB: In een volgende blogpost zal ik een tutorial video van beide apps plaatsen.

Wil je graag meer leren over het tekenen op je iPad? Meld je dan aan voor de workshop Digitaal Tekenen.

Geef een reactie