Mariadevotie

In mijn tips voor Smartphone Fotografie ( hier en hier) heb ik al eerder verteld dat het kiezen van een thema je fotografie-skills of beter gezegd je kijk-skills kunnen verbeteren.

Dat kan een breed/groot thema zijn, zoals portretten. Of een kleiner, tijdelijk thema, zoals de kleur rood of het onderwerp schoenen. Doordat je focust op één thema ga je scherper naar je omgeving kijken om vervolgens het gekozen thema echt overal te ontdekken. Kies je bijvoorbeeld de kleur rood, dan zul je ontdekken dat rood in allerlei vormen, maten en objecten aanwezig is.

Het leuke van een thema langdurig aanhouden is dat je op den duur een heleboel foto’s bij elkaar verzameld.

Zo fotografeer ik al jaren elke Maria-beeld dat ik tegenkom en/of een kaarsje bij heb aangestoken. Ik ben niet gelovig, maar het zitten bij een Maria-beeld geeft mij rust. Het is een vorm van meditatie voor mij. En dan denk ik ook even aan de dierbaren die er niet meer zijn en steek ik voor hen een kaarsje aan.

Soms fotografeer ik de beelden met mijn spiegelreflex camera, maar de meeste foto’s zijn ‘gewoon’ met mijn iphone gemaakt. Want deze heb ik echt áltijd bij mij.

Vrijwel alle foto’s zijn gemaakt met de app Hipstamatic. Echt by far mijn favoriete fotografie-app op de iPhone. Je kunt hier heerlijk creatief mee fotograferen.

Je ziet hieronder een kleine greep uit de foto’s die ik reeds verzameld heb. Van alle foto’s samen ga ik op den duur één fotoboek maken. Maar eerst ga ik nog wat meer foto’s verzamelen, ik ga voor een heel dik fotoboek ;-).

                         

Geef een reactie