Favoriete vakantiefoto

Ik bracht mijn zomervakantie door aan het Caldonazzo meer in het noorden van Italië. Het was de 10e keer en de omgeving verveelt nog steeds niet. Het meer ligt in een prachtig dal met uitzicht op schitterende bergen.

Ik moet bekennen dat ik dit jaar weinig gefotografeerd heb. Had ik vorig jaar 3 weken regen, dit jaar het tegenovergestelde, namelijk 3 weken hittegolf. Met temperaturen tussen de 35-40 ºC. Van veel meer dan in de hangmat hangen kwam het dan ook niet. Ook niet verkeerd trouwens ;-).

Op een van de wat ‘koelere’ dagen heb ik de trein vanuit het dorp richting Bassano del Grappa genomen. Bassano del Grappa ligt circa 80 km verder op en een retour kost je € 12. Een mooie treinrit van 1,5 uur door het dal. Tja, de treinen in Italië zijn dan wel goedkoper, maar zeker niet sneller dan in Nederland.

Bassano del Grappa is een stad in de Italiaanse regio Veneto. De stad behoort tot de provincie Vicenza. De stad ligt aan de voet van de Vicentijnse Vooralpen nabij de opening van het Valsugana. Ik was nog niet eerder in deze stad geweest. Het heeft een prachtig historisch centrum met fraaie pleinen en arcadegalerijen. Dwars door de stad stroomt de rivier de Brenta waarover de monumentale Ponte Vecchio is gebouwd. (bron: wikipedia)

Ponte Vecchio wordt ook wel Ponte di Bassano of Ponte degli Alpini genoemd. Deze bijzondere houten brug is ontworpen door architect Andrea Palladio en werd voor het eerst in 1569 gebouwd. Later is de brug enkele keren door natuur- of oorlogsgeweld verwoest maar ook weer herbouwd. De Alpini is een militair corps, opgericht in 1872, speciaal getraind voor het vechten in de bergen. De brug, opgeblazen in de Tweede Wereldoorlog, is na de oorlog met behulp van de Alpini weer opgebouwd. Vandaar ook de naam Ponte degli Alpini. Deze naam stond ook op de meeste bordjes in de stad.

Onderstaande foto die ik maakte van deze brug (tussen enkele regenbuien door) is mijn favoriete foto van de vakantie.

Ponte Vecchio, Ponte di Bassano, Ponte degli Alpini Bassano del Grappa, Italië

Al spelende in photoshop heb ik ook een historisch afbeelding van deze foto gemaakt. Want je voelt gewoon de geschiedenis die aan deze brug verbonden is als je er naar kijkt én overheen loopt.

Ponte Vecchio, Ponte di Bassano, Ponte degli Alpini, Bassano del Grappa, Italië Bassano del Grappa, Italië

Het zou zo uit een oud fotoalbum kunnen komen….

Bassano de Grappa is zeker een tweede bezoek waard. Met fotocamera of juist met tekenpen en papier. Want zowel om te fotograferen als te tekenen is Bassano del Grappa een prachtige stad.

 

Geef een reactie