Miniworld

Rotterdam heb ik al meerdere malen bezocht. Meestal om naar Het Nederlands Fotomuseum of De Kunsthal Rotterdam te gaan.

Recent heb ik echter Miniworld Rotterdam ontdekt en wat ontzettend gaaf is dit!

De meeste mensen die mij en mijn werk kennen, weten dat ik zelf een voorliefde heb voor miniaturen. En ik fotografeer zelf regelmatig met miniatuurpoppetjes en -voorwerpen. Dus eigenlijk best vreemd dat ik niet eerder Miniworld Rotterdam heb ontdekt.

Het Centraal Station


Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux (
280 m²). De belangrijkste In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet, gaat de zon langzaam onder en wordt het nacht. Dan fonkelen duizenden lampjes in het donker, wel meer dan 15.000. En als de dag weer aanbreekt, ontwaken de ruim 27000 bewoners en komt de wereld weer tot leven. Overal rijden treinen, vrachtwagens brengen hun lading naar de grootste miniatuurhaven van Europa,… alles komt weer in beweging.

Het leuke van Miniworld is dat vele bekende gebouwen en kenmerken van Rotterdam aanwezig zijn. Zoals uiteraard de Erasmusbrug, Hotel New York, Ahoy, Burgers Zoo, de haven en nog veel en veel meer. Ook kun je op vele plekken een knop indrukken en dan komt een gedeelte tot leven, zoals de kermis en Ahoy. En soms moet je wel heel goed kijken wat er gaat bewegen, bijvoorbeeld als de kippen ontwaken.


In de kelder wordt momenteel hard gewerkt aan een miniatuurversie van Groot-Brittannië. Mooi om te zien hoeveel werk het is om een dergelijke miniatuurwereld te bouwen. Aan Miniworld Rotterdam wordt ook nog her en der nieuwe items toegevoegd. Ook is er een boek over 10 jaar Miniworld. In een volgende blog vertel ik meer over de bouw van Groot-Brittannië en het boek.

Miniworld Rotterdam is voor jong en oud echt een belevenis, ook als je verder niets met de stad Rotterdam zelf hebt.

PS: Wil je ook leren hoe je met je telefoon betere foto’s kunt maken en hoe je ze kunt bewerken, rechtstreeks op je telefoon? Kom dan naar de workshop Smartphone Fotografie.

Geef een reactie