Online Adventskalender 2022

1 december en we gaan aftellen tot Kerstmis. Langzaam zie je op straat de kerstverlichting verschijnen. Lichtpuntjes in deze donkere dagen, letterlijk en figuurlijk.Online Adventskalender 2022

Het is aftellen tot aan Kerstmis en dat doen we meestal met een adventskalender.
Wat is een adventskalender? Een adventskalender is een aftelkalender voor kerstmis. Meestal in de vorm van een platte of grote kartonnen doos, maar in dit geval heb ik een online versie gemaakt. De online adventskalender 2022.

De adventskalender bestaat (meestal) uit 24 vakjes/luikjes. Je opent het eerste vakje op 1 december van ieder jaar en het laatste op 24 december.  Achter ieder vakje vind je vervolgens een leuke verrassing, bijvoorbeeld een snoepje of een klein stukje speelgoed. Er zijn ook kalenders met achter ieder luikje een mooie spreuk of foto.

Deze online adventskalender bestaat uit video’s, blogposts, gratis pdf’s en nog veel meer. Alles in het tekenen van inspiratie, creativiteit en humor.

Je kunt op desbetreffende dag ‘het vakje’ openen. De ene keer krijg je een leuke animatie te zien. De andere keer kun je een pdf downloaden om creatief aan de slag te gaan. Ook diverse leuke tips en spelletjes komen voorbij.

De adventskalender is overigens van oorsprong Duits en Oostenrijks, maar je ziet ze bij ons steeds meer. Je vindt ze ook in steeds meer soorten en maten. Van sokjes tot doosjes en van zakjes tot enveloppes. Soms heeft het nog iets met het christelijk geloof te maken, maar ook niet-christenen gebruiken de kalender als een leuke manier om (met de kinderen) af te tellen naar kerst.

De webversie van bovenstaande adventskalender kun je hier bekijken.

 

Veelgestelde vragen over de adventskalender

Wat is de bedoeling van een adventskalender?

Met een adventskalender tel je af tot Kerstmis. Het is een aftelkalender die begint op 1 december en loopt t/m 24 december. In de meeste gevallen betreft het een doos met daarin 24 vakjes waarachter een verrassing zit.

Hoeveel vakjes heeft een adventskalender?

Een traditionele adventskalender heeft 24 vakjes. Dat is ieder jaar hetzelfde. De adventskalender start op 1 december en loopt door t/m 24 december: dan is het kerstavond.

Vanaf wanneer open je een adventskalender?

Je begint op 1 december met het openen van een adventskalender met 24 vakjes. Er bestaat ook mini adventskalenders met 12 vakjes. Deze open je vanaf 12 december (elke dag 1 vakje) of je start op 1 december en opent om de dag een vakje. Het voordeel van de online adventskalender is dat je niet kunt sjoemelen. Je kan geen vakjes ‘vooruit’ openen.

 

Gerelateerde blogposts:
Behind The Scenes – het fotograferen van een kerstkaart
12 tips voor het fotograferen van vuurwerk

 

 

Geef een reactie