Praatplaten en Visuals

Het werk dat ik ik teken is zeer veelzijdig. Zo teken ik praatplaten en visuals, illustraties, logo’s en iconen & symbolen (visueel woordenboek/beeldenbibliotheek).
De ene keer werk ik aan een visual van een customer journey of een business update en de andere keer word ik ingehuurd om de ideeën die tijdens een marktonderzoek worden genoemd te tekenen.
En ik help organisaties door illustraties, iconen & symbolen, passend bij hun bedrijf en vakgebied, te tekenen.

Een nieuw project, werkwijze of strategie introduceren kan een complex proces zijn. Hoe zorg je ervoor dat iedereen het begrijpt? Hoe krijg je iedereen mee?
Met een praatplaat brengen wij samen in beeld waar het project, verhaal of verandering over gaat. De plaat vormt de leidraad voor een gesprek of presentatie. Want dat is het doel, dat je met elkaar gaat praten om te begrijpen. Daarom heet het ook een praatplaat. Zeker in complexe vraagstukken kunnen tekeningen heel verhelderend werken. Een tekening is strategisch als hij meerwaarde heeft voor jullie verhaal en het doel waarvoor jullie de tekening willen gebruiken. Hoe werkt dat? Het belangrijkste is dat er geen standaard verhaal is en dus ook geen standaard tekening. Per opgave bepalen we samen de stijl en vorm zodat de tekening past bij jullie verhaal en doel. Door te visualiseren onthouden mensen de inhoud beter, zien ze meer verbanden en visualisatie werkt dus verhelderend!

Ik teken vooral digitaal, omdat achteraf aanpassingen doorvoeren veel sneller gaat. Echter, in overleg met jou, de opdrachtgever, bekijken we of digitaal dan wel analoog tekenen wenselijk is. Het meeste wordt digitaal getekend, waarbij ik een analoge stijl aan houd. Echter, de stijl van tekenen, op zowel de gedetailleerdheid van de tekeningen als het kleurgebruik, wordt altijd met de opdrachtgever afgestemd.

Daarnaast geef ik workshops en in-company trainingen, voor iedereen die graag wilt leren visueel te communiceren door middel van tekenen. Zoals de open workshop Iedereen kan visueel notuleren en de workshop Zakelijk Tekenen. Nieuw zijn de workshopdag Draw Till You Drop (combi van visueel notuleren en zakelijk tekenen) en de in-company workshop Visueel Woordenboek, waarbij we gezamenlijk een beeldenbank voor jouw organisatie/afdeling maken.

Het werk dat ik maak is meestal vertrouwelijk. Ik kan dus niet al mijn werk laten zien op deze website en logo’s en dergelijk zijn doorgestreept. Zo krijg je echter toch een indruk van mijn werk als tekenaar.

Dit delen:

HUUR MIJ IN ALS TEKENAAR