Autonoom Project Imagine and Create

Stel je een wereld voor zonder kunst: geen mooie schilderijen in je woonkamer of op kantoor, geen creatieve advertenties in magazines, geen foto’s en tekeningen in boeken, geen poëzie, geen theater en geen muziek. De wereld zou een erg saaie en kleurloze plek worden. “The earth without art is just eh.”

Kunst wordt niet alleen gebruikt voor reclame of een manier om geld te verdienen. Het is een zeer belangrijke en grote uitlaatklep voor stress. Zelfs iemand die niet een professionele kunstenaar is, kan gebruik maken van verschillende vormen van kunst om zijn/haar dagelijkse stress te verlichten. Het is ook een belangrijke manier om een deel van de diepste gevoelens uit te drukken in het kunstwerk.

“Art is how we talk back to life”.
Art in de zin van met name tekenen en ook schilderen wordt een steeds belangrijker onderdeel in mijn eigen leven. Tekenen is niet alleen creatief bezig zijn. Het is ook een oefening in aandacht, in visuele opmerkzaamheid en een vorm van meditatie. Daarnaast is uiteraard fotografie een belangrijke creatieve uitlaatklep voor mij. Tel daarbij op dat ik een voorliefde voor miniatuur objecten en figuurtjes heb en voilà, het project ‘Imagine and Create’ is geboren.

“Imagine and Create”
Het project ‘Imagine and Create’ is een autonoom project dat is gebaseerd op een combinatie van fotografie, miniatuur en art (supplies). Door de combinatie van art supplies (zoals verf, kleurpotloden, sketchbooks etc) en miniatuur figuurtjes wordt er een eigen wereld gecreëerd. Daarbij hebben de art supplies een duidelijke rol in het concept. De miniatuur figuurtjes zijn overigens afkomstig uit de modelbouw treinen wereld.

Mijn inspiratie om met miniatuur figuurtjes te werken komt van Slinkachu. Hij is een straatartiest die velen heeft geïnspireerd met zijn ‘The Little People Project’. Het gebruik van de figuurtjes zie je eigenlijk vooral in combinatie met straatfotografie en in combinatie met eten en drank terug. Ik heb dus bewust gekozen voor een andere insteek.

De foto’s staan nu ook vermeld onder ‘Illustratieve Fotografie’ in mijn portfolio.

Bekijk de foto’s hieronder:

   

Geef een reactie