Review: fotoboek gedrukt door Fotofabriek

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Fotofabriek. Bij hen laat ik mijn visitekaartjes drukken, alhoewel ik tegenwoordig nog nauwelijks visitekaartjes gebruik.
Bij Fotofabriek kun je met je eigen foto’s verschillende fotoproducten maken. Je kan bijvoorbeeld denken aan fotoboeken in verschillende soorten en maten, maar ook agenda’s, wanddecoratie, kalenders en dus ook visitekaartjes.

Ik heb een hardcover 14 x 14 cm fotoboek met 38 pagina’s laten maken. Want gezien mijn specialiteit van het fotograferen van miniaturen, welke ik meestal maak in een vierkant formaat foto, wilde ik natuurlijk graag een vierkant fotoboek. Het stond ook al lang op mijn lijstje.

Alle foto’s zijn met mijn iPhone gemaakt (smartphone fotografie). Het album ziet er netjes en stevig uit, mede door de hardcover. Bij een hardcover boek is het altijd in het begin wat lastiger om deze open op tafel neer te leggen. Je moet dan even in het midden wat extra druk geven.
De hardcover heeft een mooie glans afwerking (weerspiegeling in mijn video komt van mijn speciale daglichtlampen).

De rand van het album, waar je ook de titel kunt plaatsen, is wat smal, aangezien het niet een heel dik album is. Dat het geen mega dik fotoalbum is, is juist goed. Dat dwingt je namelijk om te selecteren. ‘Killing your darlings’ noemen we dat in de fotografie. Of het nu een fotoboek is als die van mij of het is jouw vakantie fotoboek. Zorg niet voor een overload aan foto’s. Zeker bij albums van vakanties en dergelijk is het risico groot dat je verzand in herhaling van foto’s die veel op elkaar lijken.

Wat mijn fotoboek betreft, The World of Miniature, daar wil ik in de toekomst een 2e deel van laten maken. Want ik heb en maak nog volop foto’s met miniaturen.

Zowel qua omslag als het papier binnen in, kun je kiezen uit diverse mogelijkheden. Dit fotoalbum is volledig standaard. Je maakt het album via de online editor van Fotofabriek. Je hebt ook diverse opties qua teksten, indeling, achtergronden etcetera.

De foto’s in het album zien er goed uit. De kleuren kloppen (geen kleurzweem) en er is ook geen ruis aanwezig. Daarnaast is elke foto netjes op maat. Geen witte randen na het snijwerk, hier moet je goed opletten als je een fotoalbum of elk ander drukwerk laat maken. Dit wordt in de editor ook goed uitgelegd. Je kunt dus ook kiezen voor een matte afwerking of bijvoorbeeld hoogglans. Voor deze foto’s vind ik de standaard afwerking het best passend.

Hieronder staan elke foto’s van het album en een korte video:

Fotoalbum The World of MiniatureFotoalbum The World of MiniatureFotoalbum The World of MiniatureFotoalbum The World of MiniatureFotoalbum The World of MiniatureFotoalbum The World of Miniature

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al ben ik erg tevreden over het fotoboek.
Wil je het fotoboek The World of Miniature ook graag hebben, neem dan contact met mij op.
In 2021 zullen deel 1 en deel 2 in de webshop te koop zijn.

 

Ook leren hoe je betere foto’s met je telefoon kunt maken en bewerken? Meld je dan aan voor de workshop Smartphone Fotografie. We gaan dan ook met diverse miniaturen aan de slag.

Disclaimer: Ik heb alleen het fotoboek van Fotofabriek ontvangen. De review is op persoonlijke titel en ik heb er geen belang bij als je naar aanleiding van mijn blogpost een product bij hen besteld. Ik verdien dus geen commissie over een aankoop die bezoekers van mijn blog doen bij Fotofabriek.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu
Live online workshop
Via Microsoft Teams.
Wist je dat de workshop
Zakelijk Tekenen
ook op afstand gegeven wordt?
In-company workshops zijn trouwens ook gewoon nog te boeken. Uiteraard coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen.
Interesse? Klik op onderstaande button voor meer informatie en de datums.
LIVE ONLINE WORKSHOP
Via Microsoft Teams.
Wist je dat de workshop
Smartphone Fotografie
ook op afstand gegeven wordt?
In-company workshops zijn trouwens ook gewoon nog te boeken. Uiteraard coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen.
Interesse? Klik op onderstaande button voor meer informatie en alle datums.