10 manieren om de smartphone camera als productiviteitstool te gebruiken

Tegenwoordig hebben we allemaal een camera bij ons … in onze smartphones.
Sterker nog, we gaan bijna nooit van huis zonder.
Maar realiseer je je het volledige potentieel van die camera? Of gebruik je het alleen voor het maken van foto’s van vrienden en familie?
Jouw smartphone camera is namelijk perfect te gebruiken als productiviteitstool.

Laat de smartphone (camera) de details onthouden, zodat jij dat niet hoeft te doen.

Onthoud dat je altijd een camera bij je hebt, dit kan je tijd en moeite besparen. Of het nu gaat om het onthouden van de kleine dingen of het maken van foto’s van de grote dingen in je hoofd, je smartphone camera kan een krachtige productiviteitstool zijn.

Hier zijn 10 productiviteitstoepassingen voor de smartphone camera:
  1. Leg whiteboard- en vergadernotities vast – Leg na vergaderingen whiteboardkrabbels en notities vast via de camera van uw smartphone. Hierdoor kunt u deelnemen aan de vergadering in plaats van afgeleid te worden door aantekeningen te maken. Een fijne app hiervoor is bijvoorbeeld Office Lens, die verwijderd automatisch eventuele spiegeling op whiteboards.

smartphone camera als productiviteitstool

 1. Details onthouden – Onthoud kleine details door een foto te maken in plaats van deze op te schrijven. Die vreemde gloeilamp die je één keer per jaar moet kopen… maak een foto. Dat willekeurige item dat je moet kopen… maak een foto. Voeg de foto’s toe aan takenlijsten of sla ze op in een aparte map “Aankopen’ of iets dergelijks.
 2. Als reisassistent – Als je onderweg bent, is het laatste wat je wilt doen de kleine dingen zweten. Laat je smartphone vastleggen waar je hebt geparkeerd, bonnetjes, bagagestrookjes en zelfs je hotelkamernummer. Ik gebruik de app oneSafe voor het opslaan van bijvoorbeeld reispapieren, kopie paspoort etcetera.

smartphone camera als productiviteitstool

 • Als documentscanner – De enorme verbeteringen in smartphone camera’s maken ze tot meer dan capabele documentscanners. In een mum van tijd scan je een document via de camera van je smartphone en verstuur je het via pdf. Dit is vooral handig als je papieren formulieren hebt die je moet ondertekenen en vervolgens e-mailen. Er zijn vele scannerapps, maar ook hiervoor kun je Office Lens prima gebruiken.

  smartphone camera als productiviteitstool

 • Maak een motiverende foto – Wat staat er op het vergrendelingsscherm van jouw telefoon? Gebruik in plaats van een stockfoto van de natuur of de ruimte, je smartphone om een ​​motiverende foto te maken die je vele malen per dag zult zien. Het kan van alles zijn, zolang het je maar motiveert.
 • Om iets te beschrijven – Wanneer u iets aan een andere persoon probeert te beschrijven, zegt een foto meer dan duizend woorden. Probeer niet iets te detailleren wanneer u een foto via sms of e-mail kunt verzenden.
 • Om papiersnippers, visitekaartjes en post-its te elimineren – Vermijd de kleine papierrommel door foto’s te maken. Verzamel geen stapels visitekaartjes, verwijder de zwevende Post-It-briefjes en gooi de bonnetjes weg. Je kunt bijvoorbeeld gescande post-it notes opslaan in Google Keep of Evernote. Of in bijvoorbeeld de cloud (iCloud, Onedrive, Dropbox etcetera).

  smartphone camera als productiviteitstool

 • Video maken – Foto’s zeggen misschien meer dan duizend woorden, maar video kan nog waardevoller zijn. Dit is vooral het geval als je een actie probeert aan te tonen of iets wilt documenteren. Maak een korte video in plaats van veel foto’s. Zo kan een woninginventarisatie in zeer korte tijd via video gedaan worden. Of je kunt visuele instructies geven over het uitvoeren van een taak. Je kunt ook van meerdere foto’s een motiverende video maken. Ikzelf gebruik hiervoor met name de app Inshot.

  smartphone camera als productiviteitstool

 • Als streepjescodescanner – Uw smartphone camera kan worden gebruikt om QR-codes, streepjescodes en meer te scannen.
 • FaceTime of videochat – Als u iemand niet persoonlijk kunt ontmoeten, kan het beste via FaceTime of videochat zijn. Iemand kunnen zien, verandert een gesprek drastisch. Het hoeft niet altijd via Microsoft Teams of Zoom. Soms is snel even Facetimen makkelijker en efficiënter.
 • De kans is groot dat je jouw smartphone altijd bij je hebt​​… dus zet het voor jou aan het werk.

  Gerelateerde blogposts:
  Mijn 11 favoriete Chrome extensions
  Waarom beeld meer zegt dan duizend woorden….

  Workshops en Trainingen

  Geef een reactie