The Best of 2016

2016 is bijna voorbij. Traditiegetrouw ben ik 2 weken op mijn do-it-yourself-retraite. Ik verblijf in een gehucht, omgeven door een prachtig natuurgebied. In deze weken maak ik de balans op van het afgelopen jaar en kijk ik vooruit naar het nieuwe jaar. Dit doe ik onder andere door mindmaps te tekenen en met behulp van de werkboeken van Leonie Dawson.

Werkboeken Leonie Dawson 2017

En uiteraard bekijk ik ook diverse analyses en cijfers, zoals ook welke blogposts er het meeste door jullie gelezen zijn in 2016. Opvallend genoeg komen een aantal blogposts uit 2015 terug in de top 5 van 2016.

 

Top 5 meest gelezen blogposts 2016

 1.  Het whiteboard notebook; dit is een blogposts uit 2015, maar is ook in 2016 veelvuldig gelezen.

  Het whiteboard notebook is een notitieboek dat het beste van een whiteboard combineert met die van een traditioneel schrift. Het is dus een uitwisbaar schrift. Ik heb overigens geen aandelen in een dergelijk notebook, hoor ;-).

 2. 10 tips voor creatieve smartphone fotografie: Ook een blogpost uit 2015 die in 2016 volop bekeken werd. In deze blogpost vind je diverse tips om meer dan gewoon kiekjes met je telefoon te maken.

 3. 10 tips voor smartphone fotografie; Deze blogposts uit 2015 werd net als de vorige in 2016 nog veel gelezen. In deze blogpost vind je meer algemene tips voor het fotograferen met je telefoon, zoals nummer 1: maak je lens schoon.
 4. Foto’s alleen op je website: een gemiste kans; Een blogpost uit 2016 en ik kan het niet vaak genoeg roepen: Met foto’s kun je zoveel meer doen! In deze blogpost geef ik je diverse tips wat je zoals met je foto’s kunt doen.
 5. Creatief fotograferen met je smartphone; Een blogpost uit 2016, als aanvulling op de blogpost uit 2015, met nieuwe tips voor creatieve foto’s.

Extra vermelding: Alle blogposts Snel en Simpel Tekenen bij elkaar opgeteld zouden tezamen op nummer 1 staan.

 

Top 5 Blogposts gepubliceerd in 2016

 1. Foto’s alleen op je website: een gemiste kans
 2. De voordelen van Visueel Notuleren
 3. Denk zwart wit
 4. Mijn favoriete fotografie-apps op dit moment
 5. Waarom we minder moeten fotograferen

 

In 2017 gaan we verder met de blogserie Snel en Simpel Tekenen en de blogserie de Boekenkast. Smartphone Fotografie en Tekenen (cq Visueel Notuleren) zullen als onderwerp uiteraard terug blijven komen. Daarnaast komt er in 2017 de blogserie De Basis van Fotografie.

Wil je met Oud en Nieuw vuurwerk fotograferen? Lees dan de blogpost 12 tips voor het fotograferen van vuurwerk en de blogpost Vuurwerk fotograferen met je smartphone.

Geef een reactie