‘The best things in life are free.’

Onderstaande foto is gemaakt gedurende mijn 2 weken do-it-yourself retraite, tijdens kerst en nieuwjaar. Ik had een appartementje gehuurd in het gehucht Mehren. Mehren is een plaatsje in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van de Landkreis Vulkaneifel. Mehren telt 1.398 inwoners en heeft op een buurtcafé na vrijwel geen voorzieningen. Voor de boodschappen dien je, via haarspeldbochten, na het nabij gelegen Daun te rijden.

smartphone fotografie, vakantie, iphone, smartphone photografie
(PS; ylechien is mijn twitter en instagram accountnaam)

Vanuit mijn appartementje liep ik zo de natuur in. Op loopafstand bevinden zich drie maren ofwel vulkaanmeren: de “Gemundener Maar”, “Weinfelder Maar” and “Schalkenmehrener Maar”. Een prachtige omgeving en zeer geschikt voor een retraite, want ik heb relatief weinig mensen gezien in die 2 weken.

In deze 2 weken heb ik met name foto’s gemaakt met mijn iPhone (6s Plus). Ik ben een groot fan van smartphone fotografie. Voor het maken van beeldmateriaal voor je website, blog of social media campagne heb je namelijk echt niet altijd een dure camera nodig. Wél heb je kennis van fotografie (en beeldbewerking) nodig, inclusief de verschillende mogelijkheden wat betreft apps op je telefoon. Om zo de beste mogelijke foto’s met je telefoon te maken.

Weten welke apps ik vooral gebruik? Lees dan mijn blogs over fotografie apps deel 1, deel 2 en deel 3. Momenteel ben ik de diverse apps van Adobe aan het uitproberen (Photoshop FX, PS Express en Ligthroom). Hier volgt later meer over.

Hieronder volgt nog een kleine selectie van foto’s die ik met mijn iPhone heb gemaakt tijdens mijn wandeltochten in Duitsland. Allen hebben geen nabewerking ondergaan.

smartphone fotografie, vakantie, smartphone photography  smartphone fotografie, vakantie, smartphone photography  smartphone fotografie, vakantie, smartphone photography  smartphone fotografie, vakantie, smartphone photography

smartphone fotografie, vakantie, smartphone photography

 

Geef een reactie