Tips voor als je weer op kantoor gaat werken

We leven in een bijzondere tijd. De 1,5 meter maatschappij. Het coronavirus (Covid 19) heeft de hele wereld letterlijk lam gelegd.
Gelukkig kruipen we langzaam aan naar steeds meer versoepelingen en mogelijkheden. Echter, we zijn nog niet van het virus af. Niet totdat er een vaccin is.

“Nederland: denk alvast na over de 1,5 economie,” zei minister-president Mark Rutte op een van de persconferenties. Afgelopen tijd hebben we met zijn allen vooral thuis gewerkt. Langzaam aan beginnen bedrijven weer werknemers nar kantoor te laten komen. Ook op kantoor zijn we aan de maatregelen van het RIVM/Overheid gebonden en dienen we ook hier onder andere 1,5 meter afstand tot elkaar te waarborgen. Het zal even wennen zijn, maar voorlopig zullen we ons hier aan moeten houden.

Bedrijven gaan waarschijnlijk dan ook afwisselen met thuis werken en op kantoor werken. Naast de werkgever heb je zelf ook een belangrijke rol in hoe je het werken op kantoor zo veilig mogelijk kunt doen, voor jezelf en je collega’s.

In onderstaande praatplaat en bijbehorende animatie vind je enkele tips. Tegenwoordig leven we namelijk in een maatschappij waarin iedereen overladen wordt met informatie. Door de combinatie van beeld, tekst (en geluid) blijft de boodschap veel beter hangen. Met een praatplaat of getekende animatie kan een complex verhaal simpel en helder worden verteld. Het is de kracht van simpele en krachtige tekeningen gecombineerd met duidelijke tekst (en heldere professionele voice-over *) ).

 

Heb je ook interesse in om een praatplaat of getekende animatie voor je organisatie te laten maken? Bijvoorbeeld over jullie corona maatregelen, veranderingen in procedures / processen, strategie, een nieuw groots project of de lancering van een nieuw product. De mogelijkheden zijn eindeloos, qua onderwerp, stijl en ook wat betreft * ) professionele voice-overs voor animaties. Want bovenstaande animatie heb ik zelf ingesproken en laten we wel wezen, ieder zijn vak…. Ik werk daarom meestal met Katja Prins, een hele goede expert wat professionele voice-overs betreft.

Meer informatie en voorbeelden met betrekking tot praatplaten vind je hier.
Meer informatie en voorbeelden met betrekking tot getekende animaties vind je hier.

Beide projecten kunnen op afstand besproken en uitgewerkt worden. Ik werk met Microsoft Teams en Zoom. Voor meer informatie kun je uiteraard ook rechtstreeks contact met mij opnemen.

Disclaimer:

Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen is geen expert op het gebied van het coronavirus (COVID-19). Deze video weerspiegelt mijn eigen begrip van de onderliggende problemen. De video is echter gebaseerd op veel online bronnen en is waarschijnlijk correct in het algemeen. Je kunt alles altijd zelf verifiëren.

De videocontent is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies.

JE MOET JE ALTIJD HOUDEN AAN DE REGELS EN HET BELEID VAN HET RIVM/OVERHEID EN VAN DE WERKGEVER. DEZE VIDEO GARANDEERT NIET DAT DEZE CORRECT EN NAUWKEURIG IS. HET IS EEN INLEIDEND EN NIET-OFFICIEEL MATERIAAL.

Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen wijst hierbij alle aansprakelijkheid af jegens een partij voor enige directe, indirecte, impliciete, bestraffende, speciale, incidentele of andere gevolgschade die direct of indirect voortvloeit uit enig gebruik van de videocontent, dat wordt geleverd zoals het is, en zonder garanties.

Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen geeft geen enkele verklaring of garantie met betrekking tot de nauwkeurigheid, toepasbaarheid, geschiktheid of volledigheid van de video-inhoud.

Geef een reactie