Training Visueel Woordenboek

Willen jullie niet meer met de standaard pictogrammen werken die iedereen gebruikt? Zorg er dan voor dat jullie een eigen Visueel Woordenboek hebben. Afgestemd op jullie branche en huisstijl.

In de Training Visueel Woordenboek gaan we samen met je team/groep aan de slag om voor alle (abstracte) begrippen die jullie veelvuldig gebruiken symbolen/iconen te bedenken. Indien gewenst gaan we ook visuele templates op maat maken.

Wat is een Visueel Woordenboek? Een foodfabrikant zal voor een deel andere visuele woorden gebruiken dan bijvoorbeeld een PR-bureau. Zo zal ook een coach met andere visuele templates werken dan bijvoorbeeld een fotograaf. Een (digitaal) visueel woordenboek bevat, gebaseerd op terminologie uit jullie vakgebied, voor alle (abstracte) begrippen een symbool/icoon.

In de training staat jouw team/groep/organisatie centraal. Samen gaan we aan de slag om een visueel woordenboek te maken. En dit alles specifiek geënt op jullie identiteit.

Training Visueel Woordenboek

En nu hoor ik je denken: ‘allemaal leuk en aardig, maar ik kan helemaal niet tekenen’. Jawel hoor! Maar wees gerust, de uiteindelijk uitwerking wordt door Yvonne de Hont Fotografie en Tekenen gedaan. Door een eigen Visueel Woordenboek te maken spreken jij en je collega’s straks dezelfde visuele taal.

Wat gaan we doen:
* korte uitleg over Zakelijk Tekenen
* het tekenen van alle door jullie aangeleverde woorden
* keuzes maken welke visual het beste bij een woord past voor jullie team/groep/organisatie
* bespreken gewenste tekenstijl en kleurstelling

Na afloop worden alle gekozen visuals verzameld en zullen deze door mij uitgewerkt worden in digitale bestanden, passend bij de gewenste tekenstijl en kleurstelling. Zo hebben jullie een (digitaal) visueel woordenboek, die voor de website, presentaties en drukwerk gebruikt kunnen worden.

Het zullen in principe altijd ‘hand’ getekende symbolen en iconen worden en geen strakke grafische beelden, tenzij expliciet anders gewenst.

Getekend: zwart/wit

Workshop Visueel Woordenboek

Getekend: kleur(accent)

Workshop Visueel Woordenboek

Grafisch

Workshop Visueel Woordenboek

De training wordt op maat gemaakt op basis van jullie wensen en wordt alleen op locatie (in-company) gegeven. De duur van de training stemmen we af aan de hand van de gewenste hoeveelheid woorden / templates jullie willen uitwerken. De training duurt dus 1 of meerdere dagen.

Training Visueel Woordenboek
Training Visueel Woordenboek

Willen jullie niet meer met de standaard pictogrammen werken die iedereen gebruikt?
Neem dan via onderstaande button contact op voor een offerte.

De training is, indien gewenst, uit te breiden met het samen bedenken en uitwerken van standaard visual templates die passen binnen jullie organisatie.

Gerelateerde workshops:

In de Workshop Zakelijk Tekenen komt een klein stukje van de basis van tekenen terug en is vooral gericht op enerzijds het tekenen op flipovers (bijvoorbeeld de agenda voor een vergadering) en anderzijds het gebruiken en maken van visuele templates en praatplaten. Voor bijvoorbeeld het weergeven van een project, idee of visie in één tekening.

Workshop Visueel Notuleren leer je de basis van tekenen en ligt de nadruk vooral op het live maken van visuele aantekeningen (tijdens gesprekken, vergaderingen of lezingen bijvoorbeeld). En het werken aan een visueel woordenboek, een ‘boek’ met de weergave van (abstracte) begrippen in de vorm van tekeningen (symbolen/iconen).

Dit delen:

Voor een overzicht van alle workshops die ik aanbied, neem een kijkje op deze pagina.