Pasen

Miniatuur, Illustratieve Fotografie, Pasen

Binnen de fotografie heb ik een persoonlijke voorliefde voor conceptuele illustratieve fotografie, waarbij ik vaak gebruik maak van diverse miniatuur objecten. Als ik vrij werk maak, zijn het dan ook vaak foto’s met miniatuur objecten.

Ik werk met spullen uit de poppenhuiswereld (schaal 1:12)  en met spullen uit de wereld van de modelbouw treinen. Het werken met materiaal uit die wereld vereist overigens veel geduld en uiteraard handen die niet trillen. Want de schaal is 1:87. Het is dus erg klein en fragiel spul.

The making of…

Het nadeel van dergelijk klein materiaal is dat het vaak niet recht overeind blijft staan en bij het minste of geringste zuchtje wind of trilling al weer omvalt. Soms gebruik ik dan ook kneedlijm of ander plakmateriaal om verschillende items overeind te houden. Overigens staat in bovengenoemde foto het mannetje bovenop het paaseitje gewoon los. En hij is slechts twee keer van het eitje gevallen ;-).

Dat gefreubel met al dat kleine materiaal is nou precies waarom ik het zo leuk vind om dergelijke foto’s te maken.

Illustratieve fotografie is het scheppen van beelden die uit een andere wereld lijken te komen. Het resultaat is letterlijk ontsproten aan het brein van de fotograaf, is zijn creatie, zijn kijk op een idee, de wereld. Het is “een andere werkelijkheid”, want de beelden lijken vaak zo realistisch, maar hebben meer iets “magisch realistisch”.

Nog meer voorbeelden van illustratieve fotografie, zowel voor klanten als vrij werk, vind je hier.

Geef een reactie