Vuurwerk fotograferen met je telefoon

1. Zorg dat je lens goed schoon is.
Veel mensen vergeten de lens van een smartphone schoon te maken. Maar je hebt al snel met een vinger op de lens gezet en er komt dan een vettig laagje op de lens. Dit kan zorgen voor wazige foto’s.
Maak deze dus regelmatig schoon. Hiervoor kun je een brillendoekje gebruiken.

2. Maak het geheugen van je telefoon leeg.
Zorg dat je voldoende geheugen op je telefoon hebt om volop foto’s te kunnen maken. Vuurwerk fotograferen is lastig en zeker met een telefoon, dus je zult voor heel veel foto’s moeten maken om uiteindelijk een aantal perfect gelukt foto’s te hebben.

3. Zet de flits uit.
De flitser op een smartphone is bij lange niet sterk genoeg om de donkere omgeving op te verlichten. Zet deze gewoon uit om zeker te weten dat het geen storend element wordt.

4. Gebruik de ‘landscape’ mode.
Door de landscape mode te gebruiken krijg je nou eenmaal gewoon meer in beeld.

Vuurwerk fotograferen met je smartphone

4. Niet zoomen met je telefoon.
Het is verleidelijk om te zoomen. Maar de zoomfunctie op een smartphone is niet geweldig. De kwaliteit van de foto’s neemt af. En je hebt ook een grotere kans dat net die ene mooie vuurpijl niet in beeld komt.

5. Vergrendel je AE/AF.
Als je een aantal foto’s hebt gemaakt waar je tevreden over bent. Gebruik dan je AE/AF vergrendeling zodat de andere foto’s die je maakt ook perfect worden qua belichting.
Het aanzetten van AE/AF vergrendeling is heel eenvoudig.Tik op je scherm op de plek waar je de belichting wilt instellen en houd je vinger even op het scherm AE/AF vergrendeling in je scherm verschijnt.

6. Maak veel en vaak foto’s en gebruik de Burst-mode.

Maak vooral veel en vaak foto’s gedurende het vuurwerk en als het vuruwerk is afgelopen, kun je rustig bekijken welke foto’s je de moeite waard vindt om te bewaren.
In de burst modus maakt je iPhone snel achter elkaar een serie foto’s. Wat uitermate geschikt is voor bewegende onderwerpen en dit kan dus ook goed werken bij het fotograferen van vuurwerk.
Het aanzetten van burst modus is heel eenvoudig. Je houdt simpelweg de ontspanknop van je camera ingedrukt.

7. Gebruik een statief.
Omdat de omgeving donker is zal de sluitertijd langer worden (met andere woorden het duurt langer voordat de foto genomen is). Hierdoor is de kans op bewegingsonscherpte groot. Ga dan ook niet uit de hand fotograferen, maar bevestig je telefoon aan op een statief zoals een gorrillapod.

8. Gebruik de volume knop.
De volume knop van je oordopjes hebben een extra functie die vele niet kennen. De volume knop is namelijk ook als ontspanknop te gebruiken. Zo voorkom je trilling en dus bewegingsonscherpte als je een foto maakt.

Geef een reactie