Wekelijkse creatieve uitdaging door Procreate

Procreate is een tekenapp voor iOS (helaas niet voor Android beschikbaar).

Zij hebben een wekelijkse challenge bedacht, namelijk #artmash. Zij doen dit om kunstenaars uit hun comfort zones te duwen met 3 willekeurige wekelijkse woorden.
De woorden hebben betrekking op een omgeving, een karakter en een object. Je kunt ze alle 3 in 1 tekening gebruiken of alleen je favoriete woord er uit pakken.
Ik vind het persoonlijk het leuks om alle 3 in één tekening te verwerken.

#artmash procreate challenge #artmash procreate challenge

#artmash procreate challenge

Ik heb zelf deze week voor de eerste keer mee gedaan. Leuk om te doen en een mooie manier om de diverse penselen in Procreate uit te proberen. Ik heb er namelijk een heleboel in de app gezet en hou er van om er mee te experimenteren.

#artmash procreate challenge

Zoals Procreate zelf ook aan geeft, hoef je jouw creatie niet met Procreate te maken. Je kan een andere tekenapp gebruiken of juist analoog tekenen (op papier).

#artmash procreate challenge

De volgende #artmash ga ik waarschijnlijk met de tekenapp Autodesk Sketchbook maken. Dit is een gratis app voor zowel IOS als Android.

In mijn workshop Digitaal Zakelijk Tekenen werken we ook met Autodesk Sketchbook, zodat iedereen mee kan doen. Ook als je geen iPad hebt. Zolang je maar een tablet met een tekenpen/stylus hebt. De app is minder uitgebreid dan Procreate, maar ook en fijne app om mee te tekenen, zowel zakelijk tekenen als artistiek tekenen.

Doe je de volgende keer ook mee? Deel je creatie dan met de hashtag #artmash op de diverse social media kanalen.

Wil je weten wat de volgende uitdaging is, volg dan Procreate op een van de social media kanalen: Twitter, Instagram of Facebook. Heel consequent met het ‘wekelijkse’ zijn ze niet, maar het is leuk om de diverse uitdaging aan te gaan. Via Google kun je eventueel vorige versies terug vinden.

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Op 13 februari hebben ze zowel op Twitter als Instagram de #artmash geplaatst. Het is af en toe zoeken en ze zijn niet altijd even consequent met het plaatsen van de weekly artmash.

  • Op Instagram bij Procreate kan ik ‘The Weekly Artmash’niet terugvinden. Deze week vind ik niets. Graag beetje hulp. DU!

Geef een reactie