Wekelijkse creatieve uitdaging door Procreate

Procreate is een tekenapp voor iOS (helaas niet voor Android beschikbaar).

Zij hebben een wekelijkse challenge bedacht, namelijk #artmash. Zij doen dit om kunstenaars uit hun comfort zones te duwen met 3 willekeurige wekelijkse woorden.
De woorden hebben betrekking op een omgeving, een karakter en een object. Je kunt ze alle 3 in 1 tekening gebruiken of alleen je favoriete woord er uit pakken.
Ik vind het persoonlijk het leuks om alle 3 in één tekening te verwerken.

#artmash procreate challenge #artmash procreate challenge

#artmash procreate challenge

Ik heb zelf deze week voor de eerste keer mee gedaan. Leuk om te doen en een mooie manier om de diverse penselen in Procreate uit te proberen. Ik heb er namelijk een heleboel in de app gezet en hou er van om er mee te experimenteren.

#artmash procreate challenge

Zoals Procreate zelf ook aan geeft, hoef je jouw creatie niet met Procreate te maken. Je kan een andere tekenapp gebruiken of juist analoog tekenen (op papier).

#artmash procreate challenge

De volgende #artmash ga ik waarschijnlijk met de tekenapp Autodesk Sketchbook maken. Dit is een gratis app voor zowel IOS als Android.

In mijn workshop Digitaal Zakelijk Tekenen werken we ook met Autodesk Sketchbook, zodat iedereen mee kan doen. Ook als je geen iPad hebt. Zolang je maar een tablet met een tekenpen/stylus hebt. De app is minder uitgebreid dan Procreate, maar ook en fijne app om mee te tekenen, zowel zakelijk tekenen als artistiek tekenen.

Doe je de volgende keer ook mee? Deel je creatie dan met de hashtag #artmash op de diverse social media kanalen.

Wil je weten wat de volgende uitdaging is, volg dan Procreate op een van de social media kanalen: Twitter, Instagram of Facebook. Heel consequent met het ‘wekelijkse’ zijn ze niet, maar het is leuk om de diverse uitdaging aan te gaan. Via Google kun je eventueel vorige versies terug vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu
REMOTE WORKSHOPS
Via Microsoft Teams of Zoom.
Wist je dat alle workshops ook op afstand gegeven kunnen worden? Een leuke en inspirerende afwisseling van de standaard Teams en Zoom meetings.
In-company workshops zijn trouwens ook gewoon nog te boeken. Uiteraard coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen.
Interesse? Klik op onderstaande button voor meer informatie.