Workshop Iedereen kan visueel notuleren!

Visual notes, sketchnotes, visual notetaking, visual recording, graphic recording….

Allemaal verschillende benaming voor hetzelfde, namelijk het communiceren, begrijpen en/of onthouden door middel van tekeningen en (beperkt) tekst. Dit kunnen bijvoorbeeld notulen van een vergadering of lezing zijn, een 1-op-1 bespreking, projectmeetings of een lezing of congres.

Door het visueel notuleren kom je beter tot de kern, krijg je meer involvement, onthou je beter wat je hebt besproken/gehoord én…. heb je, als bonus, ook veel meer plezier in het maken van aantekeningen.

 

Visueel Notuleren is dus niet alleen handig voor het maken van daadwerkelijke notulen. Maar ook om interactie en betrokkenheid binnen een team te krijgen gedurende bijeenkomsten. En om een dialoog op gang te brengen en te houden.

Visueel notuleren is de essentie weergeven door middel van tekenen!

 

En nu hoor ik je denken: ‘allemaal leuk en aardig, maar ik kan helemaal niet tekenen’. Jawel hoor! Iedereen kan tekenen, ja echt jij ook! 

Voor wie is deze basisworkshop?

Iedereen die graag wilt leren effectiever te communiceren en bondigere aan-tekeningen te maken. Je wilt graag op een duidelijke en creatieve wijze jouw boodschap gaan weergeven. Je wilt jouw ideeën zichtbaar en begrijpelijk maken tijdens overleggen. Voor jezelf én voor/samen met anderen, bijvoorbeeld je team. Oftewel effectiever communiceren, meer onthouden en beter begrijpen door middel van tekenen.

Kortom, je wilt leren hoe je de essentie door middel van tekenen kunt weergeven.

de voordelen van visueel notuleren, visual notes

Wat komt er aanbod en leer je tijdens deze workshop?

* wat visueel notuleren inhoudt en de verschillende toepassingsmogelijkheden;
materiaalkeuze;
* het visueel alfabet, de benodigde ‘letters’ om te kunnen tekenen;
* alle 10 essentiële tekentools, om je (aan-)tekeningen te versterken;
* het tekenen van specifieke symbolen/iconen en metaforen;
* heb je een start gemaakt met de bouw van jouw eigen visueel woordenboek, een beeldenbibliotheek die je overal kunt toepassen;
* heb je geleerd hoe je snel en simpel concrete en abstracte zaken in beeld kunt brengen
* heb je zelf ervaren dat tekenen goed werkt én dat jij het ook kan – de essentie door middel van tekenen weergeven!

En verder ga je vooral heel veel oefenen m.b.v. diverse opdrachten. Opdrachten die je zelfstandig én in groepsverband doet, zodat je elkaar stimuleert, inspireert en leert van elkaar. Dus twijfel niet langer, pak ook de tekenpen op en meld je aan voor de workshop! En ontdek dat ook jij een visuele held bent.

Hoe, waar, wanneer en hoe laat?

In verband met COVID-19 en de maatregelen van het RIVM en Rijksoverheid zijn er tot de zomer geen open workshops op locatie in 2021. Wanneer de workshops op locatie weer kunnen worden gegeven is nog onduidelijk. Dit is mede afhankelijk van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van de nieuwe datums, meld je dan aan voor De Visuele Communicatie Post.
Wel kunnen de workshops op afstand worden gegeven aan bedrijven of groepen via Microsoft Teams of Zoom. Zie hiervoor de pagina Remote Workshops.

Locatie: De Ideeënfabriek, Liessentstraat 9a, 5405 AH Uden
Inclusief: koffie/thee/water, tekenmateriaal, ‘boekje Ontdek de kracht van visueel notuleren’, extra tips en oefeningen per mail na afloop
Maximaal aantal deelnemers: 8 personen
Minimaal aantal deelnemers: 4 personen

Investering
€ 179 incl. btw (prijs per persoon) – inclusief koffie/thee/water, tekenmateriaal, boekje ‘ontdek de kracht van visueel notuleren’, extra tips en oefeningen per mail na afloop.

visueel notuleren, tekenen, workshop, visual notes

Uiteraard is de workshop Visueel Notuleren ook als in-company training (op maat) te boeken. Voor meer informatie en offerte neem contact op.

  Uw naam (verplicht)

  Bedrijf

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  In de workshop Visueel Notuleren leer je de basis van tekenen en ligt de nadruk vooral op het live maken van visuele aantekeningen (tijdens gesprekken, vergaderingen of lezingen bijvoorbeeld) en het werken aan een visueel woordenboek, m.a.w. het weergeven van (abstracte) begrippen in tekeningen.

  In de workshop Zakelijk Tekenen komt een klein stukje van de basis van tekenen terug en is deze workshop vooral gericht op enerzijds het tekenen op flipovers (bijvoorbeeld de agenda voor een vergadering) en anderzijds het gebruiken en maken van visuele templates en praatplaten. Voor bijvoorbeeld het weergeven van een project, idee of visie in één tekening.

  Wat anderen zeggen over de workshop Visueel Notuleren:

  “Het was een leuke en inspirerende workshop. Met gekregen tips is het notuleren voor mij leuker geworden.” – S.Ljubijankic

  “Een leuke en leerzame workshop. En wat blijkt? Zelfs ik kan tekenen.” – Rachel

  “De basis cursus visueel notuleren is leuk en leerzaam tegelijk. Yvonne weet haar passie voor tekenen goed over te brengen op de deelnemers en stimuleert iedereen. Na de workshop ga je zonder schroom aan de slag en ben je veel tekens (incl tekenalfabet) rijker. Echt een aanrader.” – Sipke van der Werf

  “De workshop is super toegankelijk; dus ook als je denkt dat je niet kunt tekenen. In een korte tijd geeft Yvonne duidelijke tips hoe je aan de slag kunt. Het is ook echt een workshop: veel oefenen!”. – Lydia van Oudenaren

  “Deze workshop laat zien dat ook ingewikkelde zaken simpel worden door te tekenen. Het is fun én nuttig”. – Marjan Scholtens

  “Hele leuke workshop. Ik wist niet dat ik het in mij had. Heb zin om het in de praktijk te brengen.” – Maudie Kunst

  “Creatief, inspirerend, nuttig én leuk om visueel te leren denken en notuleren. Het enthousiasme van Yvonne is zeer aanstekelijk.” – Pamela Potters

  Dit delen:
  Menu
  Live online workshop
  Via Microsoft Teams.
  Wist je dat de workshop
  Zakelijk Tekenen
  ook op afstand gegeven wordt?
  In-company workshops zijn trouwens ook gewoon nog te boeken. Uiteraard coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen.
  Interesse? Klik op onderstaande button voor meer informatie en de datums.
  LIVE ONLINE WORKSHOP
  Via Microsoft Teams.
  Wist je dat de workshop
  Smartphone Fotografie
  ook op afstand gegeven wordt?
  In-company workshops zijn trouwens ook gewoon nog te boeken. Uiteraard coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen.
  Interesse? Klik op onderstaande button voor meer informatie en alle datums.