Workshop Zakelijk Tekenen

De workshop Zakelijk Tekenen is een inspirerende workshop waarin je leert hoe je met tekenen onder andere vergaderingen efficiënter, actiever en leuker kunt maken.

In deze workshop leer je hoe je jouw plannen, ideeën en presentaties visueel kunt maken. Zo leer je hoe je een presentatie met behulp van flip-overs kunt maken en visuele templates kunt inzetten. Je leert hoe je jouw plan, idee en/of project visueel duidelijk kunt maken aan een team of bijvoorbeeld een opdrachtgever.

Voor wie is deze workshop?

Je wilt het visueel werken meer gaan toepassen, maar je weet nog niet goed hoe je het tekenen in presentaties, vergaderingen en plannen kunt toepassen. Heb je geen tot weinig ervaring met tekenen? Geen probleem, want de basis komt in het begin aan bod dus deze workshop is juist zeer geschikt voor tekenaars met minder ervaring.

Kortom, je wilt leren hoe je de essentie van jouw verhaal visueel kunt maken!

workshop zakelijk tekenen: leer tekenen op flipovers en het maken en gebruiken van visuele templates
workshop zakelijk tekenen

Wat komt er aanbod en leer je tijdens deze workshop?

In de workshop Zakelijk Tekenen leer je in één middag alle ins en outs van het tekenen op flip-overs, het maken en gebruiken van visuele templates en tekenen van praatplaten om jouw verhaal, plan en/of idee duidelijk te maken.

Verder komt aan bod;
het tekenen van flip-overs; kaders, symbolen en iconen, letters en handschrift
* de verschillende mogelijkheden van het inzetten van flip-overs
* ontwerpen van flip-overs
het maken van visuele template maken
* het visueel weergeven van een idee, project of plan in één tekening

En verder ga je vooral heel veel oefenen m.b.v. diverse opdrachten. Opdrachten die je zelfstandig én in groepsverband doet, zodat je elkaar stimuleert, inspireert en leert van elkaar.

Je ontvangt daarnaast:
* een set tekenmateriaal bestaande uit een notitieboek en tekenpen en een set professionele markers (voor het tekenen op flip-overs)
* toolkit “Zakelijk Tekenen” bestaande uit diverse filp-over ontwerpen en visuele templates
* 4x extra tips en oefeningen per mail na afloop

visuele templates

Hoe, waar, wanneer en hoe laat?

2 april 2020 *) | 11 juni 2020 *) | 1 oktober 2020 | 10 december 2020
13 – 17 uur

Nieuwe datums voor 2021 volgen zo spoedig mogelijk. Heb je interesse, mail mij en ik zet je op de lijst zodat je als eerste weet wanneer de datums op de website staan.

Locatie: De Ideeënfabriek, Liessentstraat 9a, 5405 AH Uden
Inclusief: koffie/thee/water, tekenmateriaal, handout, extra tips en oefeningen per mail na afloop
Maximaal aantal deelnemers: 8 personen
Minimaal aantal deelnemers: 4 personen

Investering

€ 269 incl btw (prijs per persoon) – inclusief koffie/thee/water, tekenmateriaal, toolkit “Zakelijk Tekenen” en een set professionele markers (voor het tekenen op flipovers).

*) Gecanceld in verband met het coronavirus. Gezien de nieuwe maatregelen van de regering en het RIVM, welke ik uiteraard opvolg, is deze workshop gecanceld. Het is momenteel niet verantwoord om workshops te geven en het is ook niet toegestaan niet conform de verscherpte maatregelen. (update 24-3-2020)

VROEGBOEKTARIEF tot uiterlijk 2 maanden voor aanvang: € 239 incl btw, dus meld je snel aan.

Uiteraard is de workshop Zakelijk Tekenen ook als in-company training (op maat) te boeken. Voor meer informatie en offerte neem contact op.

Uw naam (verplicht)

Bedrijf

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

In de workshop Zakelijk Tekenen komt de basis van tekenen aan bod en is deze workshop vooral gericht op enerzijds het tekenen op flip-overs (bijvoorbeeld de agenda voor een vergadering) en anderzijds het gebruiken en maken van praatplaten en visuele templates. Voor bijvoorbeeld het weergeven van een project, idee of visie in één tekening.

In de workshop Visueel Notuleren leer je de basis van tekenen en ligt de nadruk vooral op het live maken van visuele aantekeningen (tijdens gesprekken, vergaderingen of lezingen bijvoorbeeld) en het werken aan een visueel woordenboek, m.a.w. het weergeven van (abstracte) begrippen in tekeningen.

Wat anderen zeggen over de workshop Zakelijk Tekenen:

“Deze workshop laat zien dat ook ingewikkelde zaken simpel worden door te tekenen. Het is fun én nuttig”. – Marjan Scholtens

“Hele leuke workshop. Ik wist niet dat ik het in mij had. Heb zin om het in de praktijk te brengen.” – Maudie Kunst

“Ik heb veel ideeën en input gekregen om mijn bedrijf en kennis te gaan visualiseren en zo mijn klanten nog beter te helpen en te trainen/coachen” – Myriam de Roo

“Leuke workshop met veel handvatten om zelf verder te ontwikkelen.” – Fennande van der Meulen

“Boeiende workshop. Afwisselend snel en erg praktisch. Leuk ook voor een creatieve opleiding” – Rinus van der Linden

“Vooraf wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Ik vroeg me of hoe je visueel kunt maken wat ik normaliter op meestal veel pagina’s tekst lees. Na de leuke, duidelijke en goed opgebouwde training van Yvonne ben ik aangenaam verrast, zowel over de mogelijkheden als over het feit dat ik het zelf ook kan (al na één middagje oefenen).” – Ellen van Hattem

“Ik heb van Yvonne geleerd dat tekenen een universele taal is. Het verduidelijkt moeilijk uit te leggen onderwerpen. En daar hoef je niet eens een ervaren tekenaar voor te zijn. Tijdens de workshop heb ik handige tools aangereikt gekregen om op een vrij eenvoudige manier iets visueel neer te zetten.” – Dian Hoes

“Het was een leuke en praktijkgerichte training. Tijdens de opdrachten leer je dat iedereen kan tekenen. Iedereen had op zijn eigen manier een mooi flipboard gemaakt. Ik vind het een fijne training, omdat het een manier is om meer creativiteit op een professionele manier in je dagelijkse werk te brengen. Het is leuk om te doen en je brengt je boodschap beter (en duidelijker) over. Bedankt, Yvonne!” – Anoniem

“Samen met mijn team deze workshop gevolgd en meteen de dag erna in de praktijk gebracht! Erg leuk en leerzaam om te ervaren hoe ‘simpel’ het eigenlijk is, zolang je maar niks aantrekt van een ander 🙂 Yvonne geeft op een leuke en effectieve manier uitleg en zorgt voor een goede sfeer in de groep.” – Expat Preventive

“De workshop was inspirerend! De oefeningen dagen je precies voldoende. De uitleg en voorbeelden ondersteunen dat.” – Maaike Stevens, sociaal werker bij ContourdeTwern

“Dynamisch, enthousiast, creatief en to-the-point! Een leuke en praktisch toepasbare workshop die een einde maakt aan lange e-mail verslagen van een overleg.” – Rainier Woudstra, Procesmanager NVWA

“Zelfs al de groep groter is dan gepland lukt het Yvonne om iedereen enthousiast te houden.” – J.Marneef, NVWA

Dit delen:
Menu
In verband met het coronavirus zijn alle OPEN workshops nog tot 1 september 2020 geannuleerd.
Vanaf 1 juni 2020 is het weer mogelijk om in-company workshops te geven, mits we voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Ook remote workshops zijn mogelijk.
Ik heb een protocol opgesteld zodat we workshops veilig kunnen geven.
Interesse in een van de workshop? Ik bespreek graag de mogelijkheden.