Workshopdag Draw Till You Drop

De Workshop Draw Till You Drop is een hele dag tekenen.

De Workshop Draw Till You Drop is de workshop Visueel Notuleren en de workshop Zakelijk Tekenen gecombineerd in één dag. In een intensieve, inspirerende en vooral leuke dag leer je hoe je zelf eenvoudig tekeningen kunt maken én gebruiken. In de ochtend gaan we aan de slag met de basis van tekenen en leer je visueel notuleren. In de middag gaan we aan de slag met zakelijk teken.

Voor wie is deze tekendag?

Voor iedereen die graag wilt leren effectiever te communiceren en bondigere aan-tekeningen te maken. Je wilt ook graag leren op een duidelijke en creatieve wijze jouw boodschap visueel weer te geven. Je wilt jouw ideeën/plannen/projecten zichtbaar en begrijpelijk maken, voor anderen en voor jezelf. Oftewel je wilt graag leren effectiever te communiceren, meer te onthouden en beter te begrijpen (begrijpelijk maken) door middel van tekenen. Heb je geen tot weinig ervaring met tekenen? Geen probleem, want de basis komt aan bod, dus deze dag is juist zeer geschikt voor tekenaars met minder ervaring.

Workshop Draw Till You Drop

Wat komt er aanbod en leer je tijdens deze dag?

Ochtend:
* wat visueel notuleren inhoudt en de verschillende toepassingsmogelijkheden;
* materiaalkeuze;
* het visueel alfabet, de benodigde ‘letters’ om te kunnen tekenen;
* alle 10 essentiële tekentools, om je (aan-)tekeningen te versterken;
* het tekenen van specifieke symbolen/iconen en metaforen;
* heb je een start gemaakt met de bouw van jouw eigen visueel woordenboek, een beeldenbibliotheek die je overal kunt toepassen;
* heb je geleerd hoe je snel en simpel concrete en abstracte zaken in beeld kunt brengen;

Middag:

* het tekenen op flip-overs; kaders, symbolen en iconen, letters en handschrift;
* de verschillende mogelijkheden van het inzetten van flip-overs;
* ontwerpen van flipovers;
* visuele templates en hoe je ze kunt gebruiken;
* het visueel weergeven van een idee, project of plan in één tekening
* heb je zelf ervaren dat tekenen goed werkt én dat jij het ook kan – de essentie door middel van tekenen weergeven!
En verder ga je vooral dus heel veel oefenen m.b.v. diverse opdrachten. Opdrachten die je zelfstandig én in groepsverband doet, zodat je elkaar stimuleert, inspireert en leert van elkaar. Dus twijfel niet langer, pak ook de tekenpen op en meld je aan voor deze inspirerende en leerzame dag! En ontdek dat ook jij een visuele held bent.

Je ontvangt daarnaast:

* een set tekenmateriaal bestaande uit een notitieboek + tekenpen + set kleurstiften én een set professionele markers (voor het tekenen op flipovers)
* toolkit “Zakelijk Tekenen” bestaande uit diverse filpover ontwerpen en visuele templates (pdf per e-mail)
* 4x extra tips en oefeningen per mail na afloop (mits hiervoor ingeschreven tijdens de dag

Zakelijk Tekenen, Visueel Notuleren. Tekendag, Workshop
In verband met COVID-19 en de maatregelen van het RIVM en Rijksoverheid worden er momenteel geen open workshops op locatie gegeven. Wanneer deze weer worden gegeven is nog onduidelijk. Dit is mede afhankelijk van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van de nieuwe datums, meld je dan aan voor De Visuele Communicatie Post.
Alternatief is een van de live online workshops. Meer informatie over deze workshops vind je hier.
Locatie: De Ideeënfabriek, Liessentstraat 9a, 5405 AH Uden
Inclusief: koffie/thee/water, een lekkere broodjeslunch, tekenmateriaal, handout, extra tips en oefeningen per mail na afloop (mits hiervoor ingeschreven tijdens de dag).
Maximaal aantal deelnemers: 10 personen
Minimaal aantal deelnemers: 4 personen

Investering

€ 449 incl btw (prijs per persoon) – inclusief koffie/thee/water, tekenmateriaal, toolkit “Zakelijk Tekenen” en een set professionele markers (voor het tekenen op flip-overs).

workshop zakelijk tekenen

Gerelateerde workshops:

In de Workshop Iedereen kan Visueel Notuleren (open inschrijving) leer je de basis van tekenen en ligt de nadruk vooral op het live maken van visuele aantekeningen (tijdens gesprekken, vergaderingen of lezingen bijvoorbeeld). Ook het maken van een visueel woordenboek, een ‘boek’ met de weergave van (abstracte) begrippen in de vorm van tekeningen (symbolen/iconen), komt aan bod.

In de Workshop Zakelijk Tekenen (open inschrijving) komt een klein stukje van de basis van tekenen terug en is vooral gericht op enerzijds het tekenen op flipovers (bijvoorbeeld de agenda voor een vergadering) en anderzijds het gebruiken en maken van visuele templates en praatplaten. Voor bijvoorbeeld het weergeven van een project, idee of visie in één tekening.

In de Workshop Digitaal Tekenen (open inschrijving) leer hoe je visuals en aantekeningen direct digitaal kunt tekenen op je tablet met de app Autodesk Sketchbook. Digitale symbolen/iconen zijn makkelijk en snel te gebruiken in Powerpoint, memo’s, social media etcetera.

Wat anderen zeggen over de workshop Draw Till You Drop:

“Creatieve dag vol inspiratie! Zat goed in elkaar, ik vond het fijn dat we in de middag ook staande opdrachten deden en met een muziekje erbij.” – Iris

“Ik vond de workshop helemaal top. Het heeft me geïnspireerd om meer te tekenen en in workshops gebruik ik zelf veel meer tekeningen. Ik krijkg hier veel leuke reacties op. Ik ga ermee door, Super!” -Fieke de Wit, Leefstijlcoach

Dit delen: